Претрага
Претрага
Close this search box.

SNIMAK EKSPLOZIJE BOMBE IZ NIŠA: Uhvaćen trenutak kada je uništena

Foto: YOUTUBE/MUP REPUBLIKE SRBIJE

Sa gradilišta u naselju Stevan Sinđelić u Nišu uklonjena je avio-bomba zaostala iz NATO bombardovanja. Bomba je potom prebačena na sigurnu lokaciju u Gadžinom Hanu gde je uspešno uništena, saopšteno je iz MUP-a. Evakuisani građani mogu da se vrate u svoje domove.

U kamenolomu u Gadžinom Hanu bezbedno je uništena avio-bomba zaostala iz NATO bombardovanja, a koja je prethodno uklonjena sa gradilišta u Nišu, saopštio je MUP. Pogledajte snimak:

Reč je o avio-bombi MK 84, težine oko 1.000 kilograma sa eksplozivnim punjenjem od 430 kilograma. Bomba je prethodno uklonjena sa gradilišta u naselju Stevan Sinđelić u Nišu, a evakuisani građani iz ovog naselja mogu da se vrate u svoje domove, rekao je v. d. pomoćnika ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić.


Čaušić je objasnio da je avio-bomba uz policijsku, protivpožarnu i medicinsku pratnju, sa tri policijska vozila, dva vozila Tima za uništavanje EOR, jednim vatrogasnim vozilom i vozilom Hitne pomoći, u 9.25 časova izmeštena sa teritorije grada Niša, saopštio je MUP. Čaušić je zahvalio i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su učestvovali u ovoj efikasnoj akciji, ali i svim gradskim službama i Gradskom štabu za vanredne situacije grada Niša.

RTS/MONDO

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti