Foto; nsuzivo

Suđenje Dimitriju Stankoviću (45) iz Novog Sada, optuženom da je 21. oktobra 2020. godine pokušao da ubije policijskog inspektora Uroša Nikića (34), kao i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krivično delo neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, kao i krivično delo krađe, odloženo je juče jer se svedok Anđela Zec ni juče nije pojavila iako je policija stupila u kontakst s njom.

Kako je predočila sudija Ivana Josifović, ona je telefonskim putem obaveštena da je policija PI Klisa, postupajući po naredbi suda, izašla na adresu svedoka Anđele Zec kako bi je priveli na glavni pretres, ali iako su zvonili i kucali na vrata stana, niko se nije javljao. Nakon toga, policajci su telefonom pozvali svedoka koja se javila, potvrdila identitet i rekla da se nalazi u stanu i da se tušira. Policajci su do 12 časova čekali da se ona pojavi, a kako nije izlazila, više puta su ponovo kucali i zvonili na vrata stana u kojem živi, ali se svedok Anđela Zec nije pojavila.
Inače, ovaj svedok se od početka suđenja ni jednom nije pojavila na ročištu, iako je više puta pozivana.
Foto: dnevnik
Policija je i ranije izlazila na njenu adresu, međutim ni jednom je tu nisu zatekli, a od upravnika zgrade su prethodno saznali da iako tu živi, duže vreme nije viđena i da je, navodno, u inostranstvu. Iz tog razloga sudija Ivana Josifović je od Uprave granične policije zatražila da provere da li je svedok Anđela Zec prelazila granicu u periodu od februara do 9. juna ove godine i dobila odgovor da nije napištala zemlju.
Branilac okrivljenog Dimitrija Stankovića advokat Momčilo Mitreski, koji je na prethodnom pretresu izrazio sumnju da je svedok “sklonjena” kako ne bi svedočila u ovom predmetu, istakao je da, iako razume poteškoće za privođenje, ostaje pri tome da se ovaj svedok sasluša.
Okrivljeni Dimitrije Stanković je, kako je rekao, saglasan da se odloži ročište i još jednom pokuša da se obezbedi svedok Anđela Zec, uprkos tome što zbog godišnjih odmora neće biti suđenja do jeseni.

Podsetimo, prema navodima odbrane, Anđela Zec je ključni svedok jer ima saznanja o samom događaju. Postoji izveštaj u kome je navedeno da je 21. oktobra 2020. godine, u 14.35 časova, telefonom prijavljena izjava Anđele Zec, koja javlja da je jedno lice sa kačketom, između 40 i 50 godina, pucalo u vazduh iz pištolja, nakon čega se ona udaljila od prozora.

Suđenje će biti nastavljeno 15. septembra, kada će ponovo biti naloženo da se privede svedok Anđela Zec. Inače njoj je ranije bila izrečena novčana kazna od 50.000 dinara jer se nije pojavila u sudnici, iako je joj je uredno dostavljen poziv.
Podsetimo, na početku suđenja, okrivljeni je, iznoseći svoju odbranu, pred većem kojim predsedava sudija Ivana Josifović, priznao da je 21. oktobra 2020. godine, u Ulici Save Đisalova u Novom Sadu, nožem skakavcem izbo muškarca, za koga, kako je rekao, nije znao da je policijski inspektor.

dnevnik.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments