Претрага
Претрага
Close this search box.

SVI BRUJE O TRAGEDIJI PORODICE JUGOVIĆ: Dete (3) umrlo nakon rutinske operacije krajnika

Foto: Fejsbuk/Printkskrin

TROGODIŠNjA Elija Jugović (Aliyah Yugovich) umrla je posle nešto više od nedelju dana od rutinske operacije krajnika koju milioni dece “prebole” bez ikakvih problema.

Malena je primljena u bolnicu u Pertu na Vidovdan, na zakazanu rutinsku operaciju krajnika a kući je otpuštena dan kasnije.

Satima kasnije, u nedelju uveče hitno su je odvezli u istu bolnicu jer je u međuvremenu dobila groznicu i simptome nalik gripu. Njih dve – mama i ona, čekale su satima da ih doktor primi i pogleda dete, objavio je između ostalih i tiražni londonski Dejli mejl.

Kad su konačno došle na red, lekar je kazao da dete ima grip i otpustio je kući. Sutradan rano ujutru, njeno stanje se naglo pogoršalo, probudila se sa teškim kašljem a u međuvremenu je počela i da povraća krv. Ukućani su pozvali hitnu pomoć koja je odmah po dolasku počela sa oživljavanjem, a do dolaska u bolnicu malena je već bila u komi. Nešto kasnije stavljena je i na aparate koji su je održavali u životu.

Ne postoje reči koje bi mogle da opišu očaj njenih roditelja: majke Džesike, koja je mali preduzetnik, i oca Džoša, koji je građevinski preduzetnik.

Zajednica u kojoj žive organizovala je i sakupljanje pomoći ovim privatnicima koji nisu zaposleni u firmi i nemaju mogućnost da jednostavno neko vreme izostanu s posla bez finansijskih posledica.

Plaćaju i kredit za kuću a pored preminule ćerkice Elije imaju i jednogodišnjeg sina Elajdžu. Njihove komšije i prijatelji potrudiće se da im novčana pomoć koju prikupljaju omogući da što duže ostanu kod kuće i ožale svoje dete bez pritiska da se što pre vrate na posao kako bi imali od čega da žive.

Za porodicu koju je pogodila najstrašnija tragedija od svih – gubitak deteta, za samo nekoliko sati sakupljeno je 62.000 australijskih dolara koji će pokriti i troškove sahrane, jer ova porodica nije u zavidnoj finansijskoj situaciji.

NOVOSTI

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага