Foto: Srbija Danas
Igor Milošević serijski silovatelj uhapšen je zbog ugrožavanja sigurnosti.

Igor Milošević je na slobodi od 20. septembra pošto je izdržao svoju poslednju kaznu od 15 godina.

Podsetimo, kako je Kurir ranije pisao, serijski silovatelj i pljačakaš više puta je osuđivan zbog tog krivičnog dela.

Prvi put, podsetimo, napao je 1992. godine, kada je imao samo 14 godina. Tada je za samo tri dana napao 9 žena, od kojih je 4 silovao. Na slobodu je izašao 2001. godine. Međutim, po svemu sudeći zatvor ga nije “popravio”, pa je samo mesec dana nakon izlaska sa robije opet napao. Tada je silovao jednu ženu i počinio osam razbojništva.

Naime, u jednom kozmetičkom salonu silovao je M. A. i opljačkao. Ušao je u radnju i tražio kremu, potom je video da se ključ od salona nalazi u bravi, iskoristio je to, zaključao salon i odvukao devojku u solarijum gde ju je silovao. Tada je osuđen na 10 godina, ali je iz “Zabele” izašao posle 5 i po godina. Njegov pohod se nastavio po izlasku iz zatvora.

U septembru 2007. ušao je u jedan butik u Ulici Maksima Gorkog i silovao prodavačicu, a po izlasku iz radnje ukrao je jaknu i novac. Međutim, Milošević se tu nije zaustavio, pa je sutradan ušao u optičarsku radnju u Ulici vojvode Stepe i uz pretnju nožem ukrao pare, zlatan lanac i naočare.

Nakon serijskih napada 2007. godine policija je krenula u potragu za njim koja je trajala 4 dana. Uhapšen 20. septembra oko 19:30 časova na Adi Huji na Karaburmi.

– Milošević je neposredno posle hapšenja na saslušanju u policiji priznao i do detalja izneo na koji je način napastvovao devojke. Priznao je da prodavačici u butiku na Vračaru stavio nož pod grlo, naredio joj da uđe u kabinu, a potom i da se skine. Opisao je i kako se iživljavao nad nesrećnom devojkom – podseća sagovornik.

Prilikom izricanja presude, sudija je pre 15 godina navela da je Milošević “društveno opasan”.

Posle nedavnog puštanja Miloševića na slobodu digla se velika bura u javnosti.

Dragana Ivanović, psiholog, smatra da sama hemijska kastracija nije dovoljna da ukloni žeđ jednog povratnika kome je stalo da povredi žrtvu.

“Donet je u nekim državama taj zakon, ali se nije pokazalo da će smanjiti njihov nagon. Silovatelji su najveći povratnici. Oni onda biraju drugačiji način da nanesu povrede žrtvi. Znači nije bitan taj seksualni čin, već oni uživaju u strahu i patnji žrtve”, rekao je psiholog.

Advokat Ana Selak se složila sa psihologom i navela da je jedina zemlja koja je je zapravo dobila rezultate od kastracije, Poljska. Koja je kako kaže izuzetak po mnogim pitanjima, pa kao takva nije pravi primer.

Kurir.rs/Blic

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Natasa Divjak
30/09/2022 15:21

Ne pise gde je i kad uhapsen!!!?

Mico
30/09/2022 16:06
Reply to  Natasa Divjak

Kazu da u Kamenici