Претрага
Претрага
Close this search box.

Viši sud danas razmatra sporazum vlasnika streljane u kojoj je dečak osumnjičen za ubistva u “Ribnikaru” učio da puca

Tanjug/Printscreen/Društvene mreže

Sporazumom vlasnik streljane osuđen je zbog davanja lažnog iskaza na kaznu od pet meseci zatvora koju će izdržati u prostorijama u kojima stanuje

Viši sud u Beogradu danas će razmatrati sporazum Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i vlasnika streljane u kojoj je dečak osumnjičen za ubistva u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” učio da puca, potvrđeno je za Blic.

Sporazumom vlasnik streljane osuđen je zbog davanja lažnog iskaza na kaznu od pet meseci zatvora koju će izdržati u prostorijama u kojima stanuje (kućni zatvor).

Takođe, prema sporazumu okrivljeni će platiti troškove krivičnog postupka u iznosu koji odredi sud.

Javni tužioci, okrivljeni i njegovi branioci odrekli su se prava na žalbu protiv sudske odluke koja će biti doneta na osnovu ovog sporazuma.

Sporazum je predat Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju koji će danas održati sednicu veća i doneti odluku o tome.

Prema oceni VJT u Beogradu okrivljen je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine dao istinit iskaz koji je u skladu sa ostalim predloženim dokazima.

Vlasnik prvo tvrdio da dečak ubica nije bio u streljani

Vlasnik streljačkog kluba, kao i instruktor u tom klubu optužnicom su se teretili za krivična dela davanje lažnog iskaza, jer su, kako se sumnja, u tužilaštvu tvrdili da dečak ubica nije pucao u tom klubu.

Oni su na prethodnom suđenju rekli da se ne osećaju dobro zbog čega je njihovo izlaganje odloženo za danas.

Blic

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti