Претрага
Претрага
Close this search box.

Za šest dana policija zbog alkohola isključila 1.748 vozača: Pod dejstvom psihoaktivnih supstanci je upravljalo 70 vozača

Foto: Srbija Danas

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, u službenim prostorijama zadržana su 284 vozača koji su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu

Saobraćajna policija je tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, od 17. do 23. juna  isključila iz saobraćaja 1.748 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Pod dejstvom psihoaktivnih supstanci je upravljalo 70 vozača koji su takođe isključeni iz saobraćaja.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, u službenim prostorijama zadržana su 284 vozača koji su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, od kojih je 68 zatečeno da upravljaju vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, sa više od 2,00 promila, što predstavlja nasilničku vožnju.

Pored navedenih prekršaja, tokom sprovođenja akcije otkriveno je i oko 19.000 drugih prekršaja.

U sklopu ove akcije, širom Evrope je u petak, 21. juna, realizovan takozvani Alcohol and Drugs Marathon, kada su tokom 24 časa neprekidno u kontroli saobraćaja korišćeni svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Tom prilikom u Srbiji su iz saobraćaja isključena 333 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 11 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Ova akcija je sprovedena u 31 evropskoj državi članici organizacije ROADPOL (evropska mreža saobraćajnih policija).

Imajući u vidu da je trenutno period kada se održava veliki broj proslava i muzičkih festivala, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na vozače da budu odgovorni i da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol.

Tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага