Претрага
Претрага
Close this search box.

ŽRTVE UROŠA BLAŽIĆA I DALJE NEMAJU MIRA! Majka masovnog ubice povukla potez koji je šokirao javnost

Foto: Srbija Danas/MUP
Rođaci ubijenih kažu da je prijavljivanje policiji praktično počelo odmah nakon tragedije i njihovog prvog pojavljivanja na televiziji.

Nakon brutalnih ubistava u Duboni i Malom Orašju, majka masovnog ubice, Uroša Blažića, uznemirava, vređa i prijavljuje policiji porodice i rođake žrtava tvrdeći da je prate, progone i uništavaju joj imovinu. Rođaci ubijenih mladića i devojke kažu da su uz svu bol i muku kroz koju prolaze, više od pola godine prinuđeni da po svakoj prijavi odlaze u policiju, daju izjave i dokazuju svoju nevinost.

I dok su rane u Duboni još uvek sveže, duboke i bolne, roditelji, rođaci i prijatelji ubijenih, gotovo svakodnevno ponovo doživljavaju traume. Naime, iako je masovni ubica u zatvoru, od strane njegove majke doživljavaju različita vređanja i maltretiranja, a kako kažu ona je podnela i veliki broj prijava protiv porodica žrtava.

“Nikada nisam razgovarao sa njom”

Mladić, koji je izgubio dva brata u ovom stravičnom događaju rekao je za “Blic TV” da maltretiranje od strane porodice ubice ne jenjava, čime se dodatno povećava patnja već ožalošćene porodice.

– Prijavila me je kako sam joj zapalio kuću. Posušio dvorište, trovao vodu u bunaru, par puta sam davao izjave u policiji, čak sam išao u 29. novembra na poligraf, dokazao sam da nemam nikakve veze sa tim, samo prijavljuje bez ikakvih razloga – kaže on.

Sa njim se složio i njegov prijatelj, inače rođak ubijenog, koji se takođe našao na meti majke ubice.

 

Uroš Blažić

Foto: Srbija Danas/MUP

– Ja sa njom nisam razmenio nikad uživo reč, ni jednu. Mene je prijavila da sam joj spalio neku vikendicu koju oni imaju tamo prema Šepšinu, da sam posekao voće, da sam otrovao psa, ne znam više ni ja sam, znači, evo, imam kompletne izveštaje iz policije. Kada sam otišao tamo da dam izjavu, bile su navedene tri, četiri stvari – navodi prijatelj.

“Konstantno me vređa i napada”

Oni kažu da je prijavljivanje policiji praktično počelo odmah nakon tragedije i njihovog prvog pojavljivanja na televiziji, gde su govorili kao rođaci ubijenog. Svaki put su pozivani u stanicu, a bilo je i ponižavajućih situacija da ih policija zbog izjava privodi s posla. Zbog javnog istupanja u medijima, majka masovnog ubice ga je nekoliko puta i lično napadala i vređala.

 Imam njivu preko puta njihovog dvorišta, bukvalno nas ulica deli. Policija ih tu čuva. Konstantno me vređa, pa prekine sa vređanjem, pa uhvati telefon i počne da me snima. Nijednom, znači jednu reč nisam rekao. Policija je htela da joj piše prekršajnu prijavu, ja sam rekao nema potrebe, znači ne želim nikakav kontakt sa tom ženom, ona mene tu vređa, ali ja nju ne čujem – rekao je on.

 

Masakr u Mladenovcu

Foto: Srbija Danas

“Prijavila je čak i roditelje ubijene dece”

Slično su prošli i roditelji ubijenih, koji su nakon odlaska u tužilaštvo u Smederevu, morali i u policiju, jer su, dobili prijavu da prate i proganjaju majku ubice.

– Da idemo do tog apsurda, da je čak prijavila i roditelje stradale dece, kako su narušavali njenu bezbednost. Time što su prelazili ulicu sa potpuno druge strane ulice. Nisu je ni videli. Ona je otišla pravo u policiju i prijavila i jednog i drugog – dodaje mladić.

Oni kažu da nikada u životu nisu imali problem sa zakonom, niti da je policija dolazila u njihovu kuću, ali da sada redovno idu na ispitivanje, što im posle majske tragedije predstavlja dodatno poniženje.

– Ja svakog dana odem kod mog brata na grob, upalim mu sveću i nakon toga treba da odem u policiju da dajem izjavu zato što se majka ubice oseća nesigurno. Pa mislim, stvarno, to je jedno bezumlje do krajnjih granica.

Da bi zaustavili, kako kažu, dalju torturu i maltretiranje, oni su odlučili da podnesu tužbu protiv majke masovnog ubice. A zbog lažnih prijava, što je krivično delo, pravnici tvrde da i tužilaštvo ima osnova pokrene postupak – zaključuje mladić.

SD

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti