Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Tereza P. (46) iz Zrenjanina osumnjičena je da je u toku noći ubila muža Srđana Perić (42), pa mu delove tela sekla motornom testerom i prema nepotvrđenim informacijama, na kraju kuvala u loncu i to sve načigled svoje maloletne ćerke.

– Pre tri godine smo se razveli i ona se posle toga venčala sa Srđanom. Živela je kod njih. Ćerka je bila sinoć kod nje i ona je pozvala mog sina i rekla: “Mama, zaklala Srđana”. Mislili smo da je neka šala. Sin je otišao tamo i video Srđanovu nogu sa strane i da on leži dole. Ćerka je ispričala da je Tereza davala Srđanu lekove, da ga je uspvala i zaklala u krevetu. On je prethodno puzio do dnevne sobe i onda ga je ona ubadala po telu dok ga nije ubila. Sin je video da on mrtav leži, ona je deci dala po tabletu bensedina, što znači da je bila svesna toga. Mala je plakala jer je bila pod stresom kada je videla sve to. Odavde smo zvali policiju. Srđan i ja smo se družili, sarađivali smo. Hvalio mi se da ima testeru. Tereza je uzela motorku i njemu isekla nogu. Kada sam bio u braku sa njom imala je momente da je htela čašom da me gađa. Nije bila lečena tada, tek je posle išla kod lekara. Ona je dolazila kod mene, pa se vrati kod Srđana. Sa njom imam četvoro dece, on se ljutio kada su naša deca dolazila kod njih – kaže Ljutić.

Podsetimo, stravično ubistvo dogodilo se sinoć u Zrenjaninu, a Tereza P. (46) je osumnjičena da je nožem ubila supruga Srđana P. (42), a potom ga je motornom testerom isekla na delove.

Komšije bračnog para ostale su u šoku nakon zločina, a kako navode on se nije mogao predvideti.

– U prodavnicu su uvek išli sa psom koji ih je čekao ispred i uvek se lepo javljali i hteli da pomognu – kaže jedna od komšinica, u neverici da se ovako nešto dogodilo.

– Srđan je stanovao ovde i znali smo ga kao komšiju. Kao komšija je bio miran, nije bio napadan i nije bio agresivan. Nju sam slabo poznavao. Čuo sam da su postojale nesuglasice između njih.  Sinoć nisam čuo ništa i sve nas je ovo zapanjilo. Nije mi palo na pamet da ovako nešto može da se dogodi. Iz medija sam saznao konkretne detalje, sinoć je sve bilo blokirano jer je bila policija. On dece nije imao. Viđali smo se skoro svakodnevno. Nije se ničim bavio, a živeo je od socijalne pomoći – kazao je komšija Mirjan Popov.

Terezina maloletna ćerkica bila je u kući užasa kada se zločin dogodio.

– Bila sam u dnevnoj sobi kad se to desilo. Sve vreme je bila svesna. Imala je nož i videla sam krv i njega kako leži. Otrčala sam po starijeg brata i kad smo se vratili imala je testeru i noga i donji deo su bili odsečeni. Svuda je bila krv. Bila je svesna i smirena. On je celog dana dok sam bila tako ležao – kaže D. Lj. 15-godišnja ćerka očevidac ubistva.

Kuća u kojoj se zločin dogodio je zapečaćena, a Tereza je privedena. Policija vrši uviđaj.

24sedam.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
11/05/2022 14:44

Bravo za redakciju, samo iznosite najprljavije detalje u etar, to nas narod zeli da vidi, za to smo i glasali 3. aprila!