Foto: Instagram/Printscreen
Ove slike Brajana Brkovića na Instagramu pokazuju pravu istinu o njemu (FOTO)
Brajan Brković, član stranke Sloboda i pravda Dragana Đilasa i unuk osvedočenog srbomrzca Jevrema Brkovića, pozivao je i bio učesnik demonstracija pod ekološkom parolom. Međutim, da mladi Brković nije ni e od ekologa govore upravo fotografije na njegovom Instagram profilu.
Da je Brković ništa drugo nego lažni ekolog svedoče fotografije koje je sam on postavio na društvene mreže. Na tim fotogarfijama se vidi da unuk srbomrzca ne ispušta cigaretu.
Kako to izgleda pogledajte na sledećim primerima:

https://www.instagram.com/p/B1rxWqwA8R2/?utm_medium=copy_link

https://www.instagram.com/p/B3jhAYzgSrC/?utm_medium=copy_link

https://www.instagram.com/p/CGr5JDGAL2b/?utm_medium=copy_link

https://www.instagram.com/p/CPLlquNgISL/?utm_medium=copy_link

https://www.instagram.com/p/CRJMYUFAIhw/?utm_medium=copy_link

https://www.instagram.com/podpans_/p/CWMXhAHtXEr/?utm_medium=copy_link

Cigarete su zagađivači vazduha

Direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Beogradu Marjan Ivanuša govoreći u martu mesecu ove godine o zagađenosti vazduha u Srbiji posebno je istakao problem konzumiranja cigareta.
– Kada govorimo o zagađenom vazduhu treba pomenuti i veliki problem pušenja cigareta u Srbiji, za koji procene ukazuju da se na godišnjem nivou registruje skoro 20.000 preuranjenih smrti koje se mogu dovesti u vezu sa pušenjem – rekao je Ivanuša tada.
Duvanski dim sadrži više od 7000 različitih supstanci, među kojima je preko 250 jedinjenja opasnih po zdravlje i oko 70 materija za koje je utvrđeno da izazivaju maligna oboljenja. Pored direktne izloženosti duvanskom dimu zdravlje ugrožavaju i ostaci štetnih materija iz duvanskog dima koji se dugo nakon pušenja duvana zadržavaju na odeći, nameštaju, zavesama, zidovima, krevetu i posteljini, tepisima, igračkama, vozilima itd. i ne mogu se eliminisati provetravanjem.

Pikavac je najveći zagađivač na svetu

Opušak od cigarete je najčešće odbačeni komad otpada širom sveta. Procenjuje se da se godišnje baci čak 4,5 triliona komada. Na taj način se stvara ogroman ekološki, zdravstveni i ekonomski teret. Potrebno im je između 5 i 400 godina kako bi se u potpunosti razgradili.
Podsećanja radi, Brković se u javnosti istakao kada je za ciljeve svog šefa Dragana Đilasa skrnavio srpsku trobojku na Limanu te se fotografijom hvalio na društvenim mrežama.

https://www.instagram.com/liman_drzava/?utm_source=ig_embed&ig_rid=c3360f53-e49f-4dae-b668-d89036b6d329

 

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Bane
10/12/2021 13:39

Ovaj ni samoga sebe ne voli, a kamoli životnu sredinu.

Nekatamo
10/12/2021 15:30

Verovatno je seo i u 20 godina stari dizel i dovezao se njime na protest. Malo je onih koji ce menjati sebe i uskratiti sopstveni komfor i navike radi viseg cilja. Salonski filozofi… Ne znam zasto mu se uopste pridaje paznja?!