KADA BUDETE IMALI OVO NA EKRANU - TADA MOŽETE DA SKENIRATE RAČUNFOTO: PRINSCREEN

“Uzmi račun i pobedi” je nagradna igra sa fiskalnim računima koju je pokrenula Vlada Srbije u saradnji sa NALED-om, kako bi motivisala građane da se zainteresuju za temu sive ekonomije i da se aktivno uključe u njeno suzbijanje tako što će uzimati fiskalne račune prilikom svake kupovine, bila ona velika ili mala.

Za one koji nisu upućeni, račune ne morate čak ni da skupljate kao ranijih godina u nagradnim igrama, već možete i da instalirate aplikaciju uz pomoć koje ćete skenirati kodove sa računa i tako ih unositi u sistem. Pravo na učešće u Nagradnoj igri imaju sva punoletna lica sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Republike Srbije.

Da li mogu da se skeniraju svi računi?

Mogu da se skeniraju računi koji imaju QR kod. Skeniranje QR koda sa fiskalnog računa može se obaviti tako što učesnik u glavnom meniju aplikacije izabere opciju “Skeniraj kod”, pritisne dugme “Pokreni kameru” i usmeri kameru mobilnog telefona na QR kod fiskalnog računa. Nakon uspešnog skeniranja, na ekranu će se pojaviti obaveštenje da je račun dodat u bazu podataka.

Važno je obratiti pažnju da mogu da se skeniraju samo računi “Promet-prodaja” (oznaka se nalazi u gornjem delu računa, iznad spiska kupljenih proizvoda ili usluga). Za svaki uspešno skenirani ili ručno uneti račun, učesnici će dobijati svoj jedinstveni kod koji se sastoji od dva slova i šest brojeva.

KADA BUDETE IMALI OVO NA EKRANU – TADA MOŽETE DA SKENIRATE RAČUNFOTO: PRINSCREEN

Pravo učešća u prvom i svakom narednom izvlačenju imaće fiskalni računi uneti do 12 časova na dan izvlačenja. Oni računi koji budu registrovani nakon toga ili koji ne budu izvučeni u emisiji, imaju pravo učešća u narednom izvlačenju.

Takođe, svi računi koji ne budu dobitni u ovom krugu nagradne igre, biće u konkurenciji za nagradu u drugom krugu nagradne igre u drugoj polovini 2023. godine.

Kada će biti sledeće izvlačenje?

Već su održana dva izvlačenja u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”, a treće, četvrto i peto održaće se na RTS-u u 18 časova:

  • Četvrto izvlačenje 18. februar 2023 – Dvosoban i trosoban stan u Beogradu
  • Peto izvačenje 25. februar 2023 – Trosoban i četvorosoban stan u Beogradu

Trosoban stan je u objektu Petica na Novom Beogradu, kao i četvorosoban stan, a dvosobni stanovi su u Zemunu ili u objektu Petica.

U trećem izvlačenju nagrade igre “Uzmi račun i pobedi” srećni dobitinci stanova u naselju “Zemunske kapije” su Kristijan Cudar iz Pančeva i Mina Luković iz Čačka, koja studira u Beogradu.

Poslato preko 75 miliona računa

Do danas u 12 časova više od 800.000 učesnika poslalo je preko 75 miliona računa.

Kurir.rs/ Mondo/rts.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dragoslav
13/02/2023 07:32

Bravo, ne kasnite puno sa vijestima

Dejan
15/02/2023 07:04

Racuni se ne skeniraju jer skener ne radi vec se rucno ukucavaju

Vera
15/02/2023 16:26

Gde bude spisak dobitnika i kako dobitnik sazna da je dobitnik ako nije gledao tv