Претрага
Претрага
Close this search box.

Aleksandra Ćirić: Bavićemo se brigom o građanima kako bi im omogućili zeleniju, bezbedniju i napredniju Rumu

Foto: ruma.rs
Na današnjoj Skupštini opštine Ruma izabrano je novo rukovodstvo koje će u narednom periodu rukovoditi opštinom Ruma.

Nakon ostavke predsednika opštine, skupštinska većina je danas za predsednicu opštine izabrala Aleksandru Ćirić iz redova Srpske napredne stranke, njena zamenica će od danas biti Biljana Popović Jovanović.

Tako će rumsku opštinu u narednom periodu voditi dve mlade, obrazovane, vredne i porodične dame iz redova Srpske napredne stranke.

Foto: Opština Ruma

– Zahvaljujem se svim odbornicima na pruženoj podršci i ukazanom poverenju. Trudiću se da to i opravdam. Moja vrata su svima i uvek otvorena, za sve savete i kritike. Ovim putem vas pozivam da se više uključite u stvaranje lepše i bolje Rume. Takođe, zahvaljujem se gospodinu Slađanu Mančiću što je bio deo tima Srpske napredne stranke, tima koji je u predhodnom periodu radio na izgradnji naše Rume. Verujem da ćete svi primetiti promene na bolje i da ćete moći ponosno i uzdignute glave da pričate o Rumi, o našoj Opštini i svim ljudima koji učestvuju u našem radu. Od prvog dana bavićemo se brigom o gradjanima, radićemo na poboljšanju prihodne strane budžeta kako bi našim građanima omogućili čistiju, zeleniju, bezbedniju i napredniju Rumu. Povećavamo ulaganja u kulturu, sport, ekologiju, infrastrukturu i bezbednost naše dece. Takodje, očekujte veća ulaganja u zdravstveni sistem. Ovom prilikom mogu da vam saopštim da smo već počeli da radimo na vraćanju porodilišta u Rumu. Na teriotriji naše Opštine godišnje se rodi preko 600 dece. Naše sugradjanke zaslužuju da imaju porodilište u svom gradu. Sledićemo politiku Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke – istakla je predsednica opštine Aleksandra Ćirić

Za Aleksandru Ćirić glasalo je 36 odbornika dok je protiv glasalo 2 odbornika. Lokalni parlament broji 43 odbornika što znači da 5 odbornika nije prisustvovalo Skupštini opštine.

Na Skupštini opštine, a na predlog predsednice opštine izabrano je i novo opštinsko Veće.

Izabran je i novi zamenik predsednika Skupštine, tu funkciju će obavljati Mirko Čestić dok je predsednik Skupštine ostao Stevan Kovačević isto iz redova Srpske napredne stranke.

kurir.rs/nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti