Foto: FIBA
Košarkašice Srbije nisu uspele da pruže snažniji otpor selekciji Amerike koja je potvrdila ulogu favorita slavivši sa 88:55 (25:23, 25:10, 16:7, 22:15) u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Australiji.

Podmlađeni sastav Marine Maljković uspeo je da pruži ravnopravan otpor suparnicama samo u prvom delu meča.

Košarkašice Srbije su odlično ušle u meč sa Amerikankama i pružale ravnopravan otpor sve do samog finiša prve četvrtine pa se učinilo da mogu prirediti svojevrsno iznenađenje sa timom koji je na putuka osvajanju četvrte titule.

Ipak Amerikanke potom preuzimaju inicijativu, a naše mlade košarkašice posustaju pa u u poslednja četiri minuta prvog poluvremena nisu postigle ni koš i suparnice su praktićno prelomile meč.

Serijom 12:0 selekcija SAD je zatvorila poluvremene i na veliki odmor otišla sa 50:33.

FIBA je na društvenim mrežama odala počast našim “lavicama”, bilo je i atraktivnih poteza sa naše strane, bilo je podrške srpske dijaspore.

Foto: FIBA

Zato se i na kraju mogao videti osmeh na licima naših devojaka, publika ih je ispratila kako dolikuje, niko nije uskraćen za druženje, zajedničku fotografiju, autogram.

Uz to, FIBA je podsetila i na Marinu Maljković – uz sve trenerske podvige koje je do sada imala, pokazala je i da joj nema premca u još jednom aspektu.

rts.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments