Alo

Mnogo je zahteva koji se ponavljaju, odnosno više ljudi ukazuje na isti problem i zato se tome treba hitno posvetiti, a ono što je važno jeste da zajedno rešavamo probleme za dobrobit građana, istakla je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović sastala se sa predstavnicima beogradskih opština i lokalnih samouprava iz 12 okruga u Srbiji sa kojima je razgovarala o efikasnijem postupanju po prijavama koje građani šalju putem jedinstvenog ekološkog informacionog sistema Ministarstva.

Ministarka Irena Vujović istakla je da je putem ekološkog sistema do sada stiglo skoro 1.800 prijava građana, od čega je deo zahteva rešen, a deo je u proceduri.

Vujovićeva je rekla da su primetili da je mnogo prijava koje se ponavljaju, odnosno da više građana ukazuje na isti problem i da te probleme treba hitno rešavati.

– Za nas je u ovom poslu ključna dobra saradnja s lokalnim samoupravama i zato vas još jednom pozivam da budemo ažurni i da radimo zajedno kako bismo građanima što pre mogli da damo povratnu informaciju povodom njihovog zahteva – rekla je Vujovićeva, i dodala da se radom ekološkog informacionog sistema dobija bolji uvid u to koji su ekološki problemi u lokalnim sredinama, što olakšava da se na republičkom i lokalnom nivou planiraju sredstva u budžetu za tu namenu.

Vujovićeva je istakla da su predstavnici Ministarstva u više upravnih okruga održali obuke inspektora za rad na aplikaciji „gReact” (Green Reaction), kako bi mogli efikasnije da reaguju na prijave građana.

– Nastavićemo s obukama inspektora širom Srbije, jer smo prvi put uveli ovakav sistem i od velikog je značaja da on funkcioniše. Potrebno je maksimalno zalaganje lokalnih samouprava i njihovih inspekcija, kako bismo udruženim snagama, na najbolji mogući način rešavali probleme koji smetaju građanima. Važno je da svi zajedno brinemo o životnoj sredini na dobrobit naših građana – rekla je Vujović.

Ministarka je razgovarala s predstavnicima svih beogradskih opština, ali i sa gradonačelnicima i predsednicima opština iz Borskog, Zaječarskog, Zlatiborskog Moravičkog, Raškog, Rasinskog, Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog, Pčinjskog i Kosovoskomitrovačkog okruga.

alo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments