Foto: Ustupljena fotografija

Balkan Projects, koji je osnovala glumica Marija Karan, od 30. septembra do 2. oktobra organizuje javni program „Hod sa Vodomu saradnji sa kustoskinjom Biljanom Ćirić u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, koji će biti besplatan i otvoren za javnost.

Na jednom mestu će se okupiti i govoriti najrelevantniji umetnici, istoričari umetnosti, filozofi, pisci i pesnici koji su inspirisani temom srpskog Paviljona na Venecijanskom bijenalu „Hod sa vodom“, a koji je nastao u kolaboraciji kustoskinje Biljane Ćirić i umetnika Vladimira Nikolića.

Program koji će biti otvoren za javnost ovog vikenda sastoji se od predavanja, radionica, mentalnih i fizičkih susreta u trajanju od tri dana. Inspirisano vodom, kao mestom pamćenja i zaborava, ovaj program bavi se mogućnošću zamišljanja drugačijih formi bliskosti, postojanja i međupovezanosti.

-Uspeh našeg srpskog Paviljona na ovogodišnjem Venecijanskom bijenalu, koji je proglašen među pet najboljih paviljona na svetu, kroz ovaj javni program naći će svoj put da se podeli sa lokalnim zajednicama- rekla je Marija Karan, osnivač Balkan Projects-a.

Na javnom programu učestvova će Biljana Ćirić, Klea Haritu, Simona Dvoržak, Dijego Delas i Leonor Serano Rivas, Deniz Fereira da Silva, Valentinas Klimašauskas, Kamila Marambio, Manolis Manusakis, Vladimir Nikolić, Neva Lukić, Nevena Radulović, Andrea Palašti i Dunavska transformativna agencija za delatnost (DTAD), Filipa Ramos, Eleni Riga, Maria Montero Sijera, Sijang Zairong.

Više informacija možete pronaći na sajtu Balkan Projects-a i Instagram nalogu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Balkan Projects (@balkanprojects)

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments