Vrnjačka banja; foto: serbianadventures.com

Bez obzira da li ste ljubitelji planinskog vazduha, sunčanja i kupanja na jezeru ili želite da se prepustite čarima lekovite vode.

Juče je počela prijava za turističke vaučere u vrednosti od 15.000 dinara koji se mogu iskoristiti za letovanje u Srbiji. Građani su već uveliko bili u redu u poštama širom zemlje kako bi se prijavili i iskoristili svoje pravo za subvencionisani odmor.

Ministarstvo turizma objavilo je detaljan spisak ugostitelja kod kojih će vaučeri moći da se iskoriste, a nalaze se na 85 opština širom zemlje. Takođe, na sajtu se nalaze podaci za neophodnu dokumentaciju kako bi se građani lakše prijavili za vaučer sa željom da letuju u Srbiji.

Vlada Srbije usvojila je ovu odluku kako bi podstakla i unapredila domaći turizam, kao i promet koji je neophodan za sam napredak zemlje.

Pored toga što možete da birate lokaciju pa i smeštaj gde ćete provesti svoj odmor, Bizportal je izdvojio nekoliko predloga gde bi mogli da iskoristite turistički vaučer. Bilo da ste ljubitelj banja, jezera ili planina, za svakoga ima po nešto. Postoje dva uslova kako biste upotrebili ovaj turistički vaučer – mora biti iskorišćen do 31. oktobra i neophodno je da rezervišete najmanje pet noći u odabranom smeštaju. 

Vrnjačka banja

Jedna od najposećenijih banja u Srbiji nalazi se u centralnom delu naše zemlje, a godinama važi za destinaciju koji mnogi vole da posete za kraći odmor od nekoliko dana. U zavisnosti od budžeta neki će se odlučiti da noće u hotelima koji imaju i velnes usluge, a postoji i mnogo apartmana u ponudi sa veoma povoljnim cenama.

Foto: srbijapodlupom.com

Prosečna cena noćenja, za dve osobe iznosi oko 3.500 dinara, a često se mogu naći opcije gde doručak ulazi u cenu kao i ulaznica za terme. Ukoliko se neko odluči da vrednost vaučera iskoristi samo za smeštaj, to bi značilo da vrednost koju dve osobe moraju da plate za pet noćenja iznosi 17.500 dinara, uz jedan vaučer tako bi morali da dodaju samo 2.500 dinara za prijatan smeštaj.

Pored lekovite vode koju nudi ova banja, postoje mnoge aktivacije (luna park, fijakeri i vozići) koje bi mogle da zainteresuju decu, ali i dosta prostora za popodnevne šetnje pred samu večeru, uz obaveznu posetu Japanskom vrtu.

Palićko jezero

Jezero na severu Bačke, koje se nalazi na svega osam kilometara od Subotice, prostire se na površini od 4, 6 kvadratnih kilometara. Ovo veštačko jezero zbog različitih sadržaja i prirodnih bogatstava predstavlja čest izbor za odmor mnogih domaćih putnika, preko cele godine, kao i mnogih porodica koje u okolini imaju i zoo vrt.

Foto: turisti.rs

Najčešća cena noćenja koju smo pronašli, za dve osobe iznosila je oko 4.000 dinara. Uz vaučer koji ste pre toga preuzeli u pošti, vrednost za smeštaj koja iznosi 20.000 dinara bila bi umanjena, tako da bi recimo jedan par mogao za samo 5.000 dinara da obezbedi prijatan odmor uz kupanje i sunčanje na Palićkom jezeru, koje je sve popularnija destinacija Srba.

Kopaonik

Ukoliko ste ljubitelji planine i čistog vazduha, sjajan predlog da izađete iz gradske gužve i ubrzanog načina života bio bi Kopaonik. Najveća planina centralne Srbije, koja se nalazi na 2.000 metara nadmorske visine, nudi vam pored svežih noći u kojima tokom vrelih letnjih dana možete prijatno da se rashladite i druge zanimljive sadržaje. Na ovoj popularnoj planinskoj destinaciji tokom leta nezaobilazna je panoramska vožnja žičarom, pešačke ture – ako ste ljubitelji šetnje, kao i jahanje konja, a za one malo hrabrije postoji i uzivanje u streličarstvu i paraglajding.

Foto: Kompas kaže Srbija

Ako želite da odvojite nekoliko dana za letnji odmor pun avantura, smeštaj koji smo pronašli je nešto skuplji u odnosu na onaj u Vrnjačkoj banji i na Paliću. Noćenje za dve osobe koštao bi oko 6.000 dinara, što znači da bi pet noćenja na planini iznosilo oko 15.000 dinara sa vaučerom. Što je ujedno i jedna od najskupljih destinacijau našoj zemlji.

bizportal.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments