Foto: Srbija Danas

Milorad Bojović, novinar i publicista i poslanik na listi “Zajedno možemo sve – Aleksandar Vučić” u Skupštini Srbije, reagovao je oštro na sramne navode Novice Antića, bivšeg pripadnika vojske, koje je izneo o Vojsci Srbije. Reagovanje Bojovića prenosimo u celosti:

Kome i zašto smeta jaka Vojska Srbije? Odgovor je nedvosmislen! Jaka Vojska Srbije ne odgovara onima kojima ne odgovara snažna i poštovana Srbija!

U trenutku kada je vojska, uspela da se oporavi i da povrati svoj rejting i ugled, i kada je država posle 23 godine, u skladu sa odredbama Rezolucije 1244, zatražila povratak do 1.000 pripadnika naših bezbednosnih snaga na prostor Kosova i Metohije, u javnosti se pojavljuje bivši pripadnik Vojske Srbije Novica Antić koji pod plaštom navodnog sindikalnog delovanja svesno i namerno plasira neistine o Vojsci Srbije i pokušava da potkopa njen javni ugled.

Koristeći činjenicu da vojnici nisu Hajlenderi, i da ne žive večno, već da odlaze u penziju, Antić iznosi već poznate izmišljotine o odlivu kadra i popuni jedinica Vojske Srbije. Odliv kadra iz sistema odbrane je normalan i očekivan proces u svim armijama sveta pa i u našoj vojsci, a priliv novih pripadnika u Vojsku Srbije beleži rast iz godine u godinu. Umesto da u interesu svih građana podrži napore države, Antić, kao i pojedini poslanici u Skupštini Srbije pokušava da uznemiri javnost iznošenjem netačnih informacija o borbenoj gotovosti Vojske. Jedinice u centralnoj i južnoj Srbiji imaju bolju popunu u odnosu na sastave na području Vojvodine i Beograda, ukupna borbena sposobnost Vojske Srbije je na veoma visokom nivou.

Vojska Srbije je tendenciozno je slabljena i uništavana punih 12 godina, od 2000. do 2012. godine. Vojnici su bili na ivici gladi, oprema zastarela, a ugled u međunarodnoj i domaćoj javnosti bio je ispod nivoa apsolutne nule. Isti oni koji Vojsku kritikuju danas, kada je posle desetogodišnjih ogromnih ulaganja i reformi stala na noge, i kada su izdvajanja za odbranu najveća u istoriji, tada su ćutali. Progovorili su u trenutku kada je opremljena i sposobna da izvrši svaki zadatak u skladu sa svojom ustavnom ulogom. Nema nikakve sumnje, reč je o zlonamernim tvrdnjama koje nemaju nikakve veze s realnošću. Koje se ne zasnivaju na pouzdanim podacima i analizi, već se plasiraju zarad privlačenja publiciteta i sticanje jeftinih političkih poena.

 

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
16/12/2022 22:41

Ne odgovara ni onima koji shvataju da je zivot samo jedan i da mi zivimo sad, bez obzira na jeftinu stranacku propagandu… 🙂

Last edited 1 mesec ranije by SNS Uzivo