Foto: Aleksandar Dimitrijević / Sportal
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je osvojila bronzu na Mediteranskim igrama.

Naše odbojkašice su pobedile Špankinje sa 3:2 (16:25, 25:16, 20:25, 25:16, 15:10) u izuzetno dramatičnom meču.

Osvajača bronzane medalje odlučio je peti set u kom se naša selekcija snašla bolje i pobedila značajno stariju reprezentaciju.

Meč za bronzu je bio vrlo čudan, pun uspona i padova oba tima.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / Sportal

Tri od pet setova završena su rezultatom 25:16, dva u korist Srbije od koje se to nije moglo očekivati nakon slabog starta. Špankinje su se brzo snašle u ovoj utakmici i došle do ranog vođstva, ali su za nekoliko minuta dobile identičan odgovor, pa su oba početna seta završena sa 25:16 i bilo je 1:1.

Najneizvesniji je bio treći set. Obe ekipe su bile dobre, uz puno dobrih poteza, ali je prelomila u finišu Španija, došla do drugog vođstva i činilo se zadala konačan udarac mladoj srpskoj reprezentaciji.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / Sportal

To se ipak nije desilo.

Srpske odbojkašice su kao i drugi, i četvrti set osvojile furiozno te je ponovo sve išlo od nule, ali ovoga puta do 15 poena odlučujućeg seta.

U njemu je zablistala Branka Tica. Nizala je fenomenalne poteze srpska odbojkašica i nisu znatno više Špankinje za nju imale rešenje u bloku.

Na kraju je počelo veliko slavlje mladih srpskih odbojkašice, ujedno najmlađeg tima na ženskom odbojkaškom turniru u okviru Mediteranskih igara.

Ana Malešević bila je najbolja u srpskom timu sa 18 poena, u petom setu sjajna Branka Tica je na kraju imala 16 poena, a Minja Osmajić 12. Na drugoj strani je sa 17 poena najbolja bila Paula Del Karmen Karpintero Gomez, dok je kapiten Lusija Prol Bruna imala 15.

sportal.rs

 

 

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ponosan tata
05/07/2022 09:29

Treća u nizu međunarodna medalja ove generacije.Srećno sada na evropsko prvenstvo mlađih seniorki u Italiju.Bez odmora dalje.