Foto: nsuzivo.rs

Za hladno jesenje vreme, idealna je čorba od graška koja okrepljuje dušu. Ako ste u nedoumici, koju čorbu da spremite ovo je naša preporuka. Brza i jednostavna priprema, a opet dostupna. Osim pristupačnosti cene, grašak možete pronaći tokom cele godine.

SASTOJCI:

jedna šargarepa

jedan crni luk

300 grama krompira

450 grama graška

vezica peršuna

so, biber, vegeta

200 ml pavlake za kuvanje

ulje

Foto: Pexels

PRIPREMA:

Oljuštiti crni luk, potom ga iseći na kockice. Šargarepu očistiti i iseckati. U jednu šerpu, sipajte malo ulja da prekrije dno. Prodinstati luk i šargarepu. U međuvremenu očistite krompir i isecite ga na kockice. U prodinstani luk i šargarepu, dodati krompir i grašak i uliti vode tek da “prekrije” povrće. Dodati začine. Ostavite da se kuva 25 minuta dok povrće ne omekša. Kada omekša štapnim mikserom izmiksajte povrće i dodajte pavlaku za kuvanje. Vratiti na vatru da provri. Ukrasiti začinskim biljem i poslužiti. Prijatno.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments