Foto: Dnevnik.rs/Slobodan Šušnjević
Skupština Grada Novog Sada potvrdila je prošle nedelje odluku o dodeli stambene podrške kupovinom stana u javnoj svojini Grada Novog Sada za dvočlana, četvoročlana i petočlana domaćinstva.

U pitanju je ukupno 17 stanova solidarnosti za socijalno ugrožene sugrađane u šestoj lameli stambenog kompleksa u Ulici Momčila Tapavice bb na Novom naselju.

Kako saznaje “Dnevnik”, u toj zgradi su u toku finalni radovi, a po nezvaničnim saznanjima, predviđeno je da stanovi budu završeni za oko mesec dana.

Kako se u Predlogu odluke navodi, za dvočlane porodice opredeljeno je sedam stanova površine oko 37 i 42 kvadratna metra, za četvoročlane šest stanova površine 57 i 59 kvadrata, a za petočlane porodice četiri stana od oko 60 kvadratnih metara. Za sva tri vida stambene podrške Stambena komisija raspisala je Javni poziv u maju prošle godine, a broj prikupljenih bodova zavisio je od broja članova porodičnog domaćinstva, stambenog statusa, da li je roditelj samohrani, zdravstvenog stanja i invaliditeta i telesnog oštećenja.

Gradi se peta lamela

U produžetku šeste lamele u koju će sugrađani prvo moći da se usele, odmakla je i izgradnja pete lamele. Inače, u planu je izgradnja ukupno šest lamela u stambenom kompleksu za socijalno ugrožene građane u Ulici Momčila Tapavice, što bi rešilo stambeno pitanje za 173 porodice.

Za kupovinu stana za dvočlano domaćinstvo tada je primljeno 73 zahteva, za četvoročlano 50, dok je za otkup stana za petočlane porodice podneta 22 zahteva. U prvih šest na bodovnoj listi za kupovinu stanova za četvoročlana domaćinstva su stanari iz Novog Sada i Sremske Kamenice, za petočlano domaćinstvo iz Sremske Kamenice, Novog Sada, Begeča i Futoga, dok su se na bodovnoj listi među sedam dvočlanih porodica našli meštani Novog Sada, Petrovaradina, Futoga i Sremske Kamenice.

Stanovi u šestoj lameli mogu se kupiti odjednom ili u 240 mesečnih rata, bez učešća po ceni od 98.918 dinara sa PDV-om po kvadratnom metru. U slučaju otplate na rate, Stambena agencija Grada Novog Sada šestomesečne rate usklađuje za periode od januara do juna i od jula do decembra sa kretanjem potrošačkih cena najviše do visine rasta prosečne mesečne zarade bez poreza i dorinosa, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

dnevnik.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments