FOTO: Tanjug/AP
Nikola Jokić je drugu godinu uzastopno MVP NBA lige. Srbin je bez premca preko okeana, ali nikako da ga u tom svetlu vidimo u dresu reprezentacije.

Ruku na srce, 2016. godine kada je stiglo srebro sa Olimpijskih igara iz Rija Jokić je odigrao važnu rolu, kako u kvalifikacijama, tako i na takmičenju u Brazilu. Sve posle toga je za zaborav.

Nikola je otkazivao poziv Aleksandra Đorđevića i Igora Kokoškova, sa izuzetkom Svetskog prvenstva u Kini 2019. godine, kada se nisu proslavili ni Jokić ni Srbija, Argentina je bila bolja u četvrtfinalu.

Da li je konačno došlo vreme da gledamo pravog MVP NBA lige u nacionalnom timu na čijoj klupi sedi iskusni vuk Svetislav Pešić? Kari je znao u prošlosti sa velikim zvezdama, kao što je Jokić, a Nikola ima mnogo vremena da se odmori.

Tako da bi Srbija mogla na Evropsko prvenstvo ove godine sa Nikolom u sastavu, a o tome je pričao i njegov agent Miško Ražnatović, koji je bio gost tribine na Pravnom fakultetu.
– Iskreno, ja u ovom trenutku ne znam, kao što mislim da ni niko drugi ne zna. Kao što sam rekao i nekoliko puta ranije. Nikola nije protiv igranja za repku, potrebno je da se neke okolnosti nađu na nekom mestu. Ja sam nekoliko puta rekao da, imajući u vidu da je sezona za njega završena ranije, da je to jednostavnije nego prethodnih sezona. Verujem da će u nekom narednom periodu ta odluka biti poznata – rekao je Ražnatović za Telegraf.

Poznati agent je otkrio i šta će savetovati i Nikolu, ali i ostale njegove igrače.

– Ja svim mojim igračima kažem da igraju za reprezentaciju ukoliko su u mogućnosti, tako da ni ovde nema nikakve razlike. To je poznat stav, ja ga nisam ponovio ove godine, to je nešto što postoji otkad je on (Jokić) sa mnom u saradnji – zaključio je Ražnatović.

novosti.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments