Foto: Pexels

Manipulatore nije lako prepoznati i često se prikazuju u najboljem mogućem svetlu ne bi li stekli naklonost i poverenje.

Međutim, oni se neće usmeriti ka određenim osobama. Rad na sebi smanjuje šanse da postanemo žrtve manipulatora.

Kojih pet osobina poseduje žena kojom nije lako izmanipulisati?

1. Živi u sadašnjosti

Upravo one žene koje žive svaki trenutak i ne vraćaju se u prošlost ne nasedaju na prazna obećanja. One cene svoje vreme, ne strahuju zbog budućnosti i ne dozvoljavaju drugim osobama da remete njihov mir i traće dragoceno vreme.

2. Nije zavisna od drugih osoba

Ona se ne vezuje previše za osobe ili određene aktivnosti. Takva žena svesna je da je to ne definiše. Emocionalne veze povećavaju rizik od ucene i manipulacije. Ona zna da uživa u životu, ali zna i gde su granice.

3. Fokusiranost na cilj

Ona je fokusirana na svoj cilj, ali ne priča o njemu i ne otkriva svima svoje planove. Ne odustaje tako lako, a ni jedan muškarac ne može da je spreči u ostvarenju svojih snova. Fokusirana je na ono što želi da postane i šta želi da ima u životu.

4. Pažljivo bira svoje prijatelje

Mudre žene svesne su da je naše okruženje, u stvari, i naše ogledalo. Okružuje se ljudima koji je inspirišu i koji su izgrađene ličnosti. Takve osobe nisu na meti manipulativnih ličnosti. Ne gubi vreme na prazne odnose, živi svoj život i uči od drugih ljudi. S druge strane, ona ceni iskrenost, dobrotu, požrtvovanost, ali i svoju i tuđu slobodu.

Foto: JotForm
5. Ne osuđuje

Manipulatori vole da kritikuju druge ljude, iznose njihove tajne i da uvuku drugu osobu u tu mrežu toksičnih odnosa. Međutim, izgrađene ličnosti ne podležu tome jer ih zanima samo svoj život. Ako posedujete tu osobinu, vrlo verovatno nećete biti zanimljivi manipativnim ljudima.

alo.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments