Foto: Fox News

Ako preopteretite mašinu za veš i deterdžent ne može pravilno da se rasprši, neće se otopiti i može da ostavi tragove na odeći. Srećom, stručnjaci za čišćenje otkrili su kako ih ukloniti.

Mrlje od tečnog deterdženta za veš mogu se pojaviti ako deterdžent nije pravilno ispran. Srećom, prilično je lako ukloniti ove vrste mrlja. Da biste uklonili mrlje, pomešajte jednu šoljicu sirćeta s četvrtinom šoljice vode u sudoperi. Stavite zaprljani odevni predmet u taj rastvor i utrljajte tkaninu samu o sebe kako biste očistili deterdžent.

Pustite da odeća odstoji sat vremena i stavite je u mašinu samu ili s nekoliko odevnih predmeta. Ključno je ne preopteretite mašinu za pranje veša kako bi deterdžent mogao da izađe iz tkanine. Ako je mrlja još uvek tu, ponovite iste korake i ostavite odeću da se suši dok mrlja ne nestane jer toplota može stvrdnuti mrlju.

Foto: Angi/ stock.adobe.com

Prašak za veš i tvrda voda mogu uzrokovati mrlje na tamnoj odeći. Za borbu protiv nje rastopite deterdžent u prahu u vodi pre nego što ga stavite u pregradu.

Mrlje od voska takođe mogu biti uzrokovane omekšivačem, da biste ih uklonili, istrljajte područje pomoću komadića sapuna za pranje veš i meke četke za čišćenje. Nakon što uklonite što više možete, ubacite odeću u sledeće pranje.

nportal.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments