Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić posetili su OŠ „Miloš Crnjanski” gde su zajedno sa predstavnicima Saveza za školski sport Grada Novog Sada uručili sportske rekvizite đacima te škole, a u okviru projekta „Sport u škole”.

Da je ovo jedna u nizu akcija i jedan od segmenata strategija razvoja sporta u gradu Novom Sadu istaknuto je iz gradskog veća za sport i omladinu Grada.

– Mi smo već u Skupštini doneli Uredbu za realizaciju besplatnog školskog sporta u Novom Sadu i taj program živi već 6 godina. Oko 20 miliona dinara Grad Novi Sad svake godine izdvaja za školski sport. Mi smo bili centar mnogih značajnih dešavanja, između ostalog i školske olimpijade, a ove godine i sportskih igara mladih – istakao je Ognjen Cvijetićanin, član gradskog veća za sport i omladinu.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Kako je istakla direktorka škole, donacija će mnogo doprineti koliko đacima, toliko i samom osoblju.

– Sportski rekviziti su od izuzetnog značaja za naše učenike, učitelje, nastavnike fizičkog i zdravstvenog vaspitanja. Upotrebom sportskih rekvizita kroz razne vežbe, naši učenici razvijaju različite sposobnosti koje su od presudnog značaja za dalji fizički razvoj deteta. Donacija Saveza za školski sport Grada Novog Sada umnogome će pomoći našoj deci da razviju i obogate svoj pokret – rekla je direktorka Milica Vučićević.

Ovoj školi dodeljeni su markeri za obeležavanje, koordinacione merdevine, prepone, vijače, setovi za badminton, vorteks, baze, gimnastičke palice, pljosnati obruči, hula-hop obruči, čunjevi sa rupicama, lopte i mnogi drugi sportski rekviziti.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Grad će nastaviti da ulaže u razvoj školskog sporta u osnovnim i srednjim školama kroz nabavku opreme i obezbeđivanje što boljih uslova, istaknuto je na skupu.

OŠ „Miloš Crnjanski“ broji 1158 učenika. Poseduje dve fiskulturne sale, jednu veliku za sportove sa loptom i malu gimnastičku salu.

Direktorka se posebno zahvalila članici gradskog veća za obrazovanje Dini Vučinić i članu gradskog veća za sport i omladinu Ognjenu Cvijetićaninu na angažovanju i samoj realizaciji ove donacije.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Giga
23/02/2022 20:05

Mogao bi i Fudbalski klub Mladost da pomogne! Mogu slobodno uraditi fudbalski betonski teren,sva nekadasnja i sadasnja deca iz te skole,bili su i ostali uz FK Mladost. Klub je sada jaci nego ikada,a teren nije u funkciji. Deca Satelita su deca Mladosti!