Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Danas se za razliku od subote očekuje svežije vreme u celoj Srbiji. Tokom dana biće promenljivo oblačno, i moguće je formiranje kišnih oblaka koje će pratiti pljuskovi.

Naoblačenje koje će danas ujutro u Vojvodini i zapadnoj Srbiji uslovljavati kišu i susnežicu, u toku dana će se preko centralnih krajeva premeštati dalje ka jugu i istoku Srbije, uz prestanak padavina i delimično razvedravanje sa severa. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni, do kraja dana u skretanju na južni.

Najniža temperatura od 1 do 5 °C, a najviša od 7 do 13 °C.

Početak radne nedelje obeležiće promenljivo vreme. Maksimalna dnevna temperatura u ponedeljak iznosiće 15 stepeni, ujutro i pre podne malo do umereno oblačno, suvo i toplije, a posle podne moguće su slabe i kratkotrajne kiše. Tokom utorka i srede biće osetno svežije, dnevna temperatuta biće do 10 stepeni, dok su u sredu mogući pljuskovi.

U četvrtak se provejavanje slabog snega očekuje samo u planinskim predelima, a u petak će u svim krajevima biti suvo i malo toplije.

Za vikend hladnije, u nižim predelima povremeno kratkotrajna kiša i susnežca, a na planinama sneg.

Biometeorološke prilike koje se očekuju danas mogu nepovoljno da utiču na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i respiratornim tegobama. Meteoropate mogu imati tegobe poput glavobolja, pospanosti i bolova u mišićima. Stoga se svim učenicima u soabraćaju preporučuje poseban oprez.

mondo.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments