Foto: nsuzivo.rs

Večeras je u Mesnoj zajednici “Ostrvo” na Limanu 4 održan sastanak saveta MZ i građana sa teritorije te mesne zajednice, na kojem je na sve nedoumice stanovnika ove mesne zajednice odgovarao direktor “Urbanizma” Dušan Miladinović. 

Nakon detaljnog objašnjenja koje predviđa da se Generalnim urbanističkim planom sačuva Kamenička ada i Šodroš, kao i da se napravi veslačka staza, građani su jednoglasno usaglasili sa predlozima GUP-a do 2030. godine.

Oni su podržali urbanističko rešenje izgradnje novog mosta preko Dunava, četvrtog novosadskog mosta, zbog pozitivnog uticaja na celokupni saobraćaj u gradu a naročito na limanskim saobraćajnicama.

Foto: nsuzivo.rs

Takođe, podržano je i planirano uređenje zapuštenog Šodroša i Kameničke ade gde će se uređenjem dobiti parkovski sadržaj od 145 hektara. Na ovaj način biće zadržano više od 55 hektara štićenog područja na Kameničkoj adi i biće zasađeno dodatno zelenilo. Ovim će se smanjiti zagađenje životne sredine.

Građani MZ “Ostrvo” saglasni su i sa uređenjem nekadašnjeg brodogradilišta, koji će Novi Sad svrstati među evropske gradove sa najuređenijim priobaljem. Na tom mestu biće izgrađeni kompleksi sa poslovnim i stambenim sadržajem sa javnim šetalištem i biciklističkim stazama.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Akadem
02/02/2022 08:53

Da li ste se ikad u redakciji zapitali zasto nemate ni jedan komentar na tekstovima? Objavite ovaj 🙂