Devetomesečni Vukan Stoiljković koji boluje od spinalne mišićne atrofije najtežeg tipa primio je lek za koji su se roditelji borili mesecima unazad.
-Dragi, dobri narode, javljamo vam se sa lepim vestima! Vukan je u utorak 31.05.2022. primio Zolgensmu! Hvala dragom Bogu te je sve prošlo bez ikakvih komplikacija.
Na početku naše zajedničke borbe rekli smo da svi zajedno uz Božju pomoć idemo po lek i USPELI SMO, dragi ljudi! Uspeli smo da prikupimo jako brzo ogromnu količinu novca i Vukana dovedemo do leka koji mu je spasio život! Budite ponosni na sebe i sav doprinos koji ste pružili. Mi smo vam toliko zahvalni da ne postoje reči kojima bismo ovu zahvalnost i sreću mogli da iskažemo – istakli su roditelji i dodali:
-Hvala svima koji su nesebično pomagali u ovoj trci sa vremenom, jer smo uspeli da uhvatimo taj trenutak života vredan. Hvala svakom od vas, za svaku poruku, uplatu, organizaciju. Hvala vam za divne bazare, koncerte, književne večeri, predstave, licitacije, aukcije, Vukanovu picu, Vukanov koktel, Vukanovu kafu, Vukanov košarkaški teren, Vukanov moto skup i auto skupove,… Hvala svim udruženjima, opštinama, zajednicama, ustanovama, javnim i privatnim preduzećima, vojsci, policiji, sportistima, javnim licnostima.. Posebno hvala našem divnom gradu Vranju, čije su se dobre duše ujedinile kao nikada do sada! Podjednako se zahvaljujemo i svim ostalim gradovima, dijaspori i dobrim ljudima iz celog sveta. HVALA SRBIJO, HVALA REPUBLIKO SRPSKA! HVALA SVIMA! Hvala vam što ste sebe dali i zauvek postali naša najbolja i najjača armija! HVALA vam za svaku lepu reč, utehu i preveliku podršku! Dokazali smo još jednom da smo kao narod u slozi najbolji, da je medju ljudima opet pronadjen čovek! Borili smo se svim srcem i vodili samo s namerom da iz ove borbe izadjemo kao pobednici i evo nas, mi i jesmo pobednici svi zajedno! Još jednom se zahvaljujemo svima a takodje i klinici Bethesda koja nam je sa svojim stručnim timom pružila predivan tretman od prvog dana boravka ovde.
Veliku zahvalnost dugujemo i divnim roditeljima ostalih mališana koji se poput nas bore sa ovom bolešću. To su naši drugari, saborci i saputnici u ovoj priči i divno je znati da smo zajedno u ovome! – naveli su oni.
Da podsetimo, Vukan je krajem prošlog meseca stigao u bolnicu u Budimpeštu gde je sada primio lek koji košta preko 2 ipo miliona evra.
nsuzivo.rs
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments