Foto: Grad Novi Sad

Članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Danijela Kostić, zajedno je sa predstavnicima Crvenog krsta Srbije, Vojvodine i Novog Sada prisustvovala svečanoj ceremoniji dodele medalja i Zlatnih znakova Crvenog krsta Srbije. Tom prilikom, Zlatni znak Crvenog krsta Srbije, između ostalih, uručen je i ocu Branku Ćurčinu, Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici i Domu učenika srednjih škola „Brankovo kolo”.

-Grad Novi Sad decenijama unazad ima odličnu saradnju sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta, negujući odnose međusobnog poverenja i poštovanja, vodeći se glavnim postulatima koji čine suštinu postojanja Crvenog krsta. To su humanost, jednakost, nepristrasnost, jedinstvo i univerzalnost. U izazovnim vremenima kroz istoriju, briga za čoveka za njih je uvek bila na prvom mestu. Podsetimo se samo prethodne tri godine kada se čitav svet borio protiv pandemije COVID-19 članovi i volonteri Crvenog krsta Novog Sada su, po proglašenju vanrednog stanja, bez dvoumljenja pružali pomoć svojim najugroženijim sugrađanima, penzionerima i obolelima- rekla je Danijela Kostić i naglasila da Grad uspešno realizuje brojne programe u saradnji sa organizacijom Crvenog krsta.

Foto: Grad Novi Sad

Ona je takođe istakla značaj rada Narodne kuhinje koja svakodnevno deli kuvane obroke i prehrambene pakete svojim korisnicima.

-Grad svake godine obezbeđuje novogodišnje paketiće za mališane iz socijalno ugroženih porodica i vrši podelu paketa pomoći socijalno ugroženom stanovništu. Svake godine 50 dece iz socijalno ugroženih porodica odlazi na letovanje, a podržavamo i manifestaciju „Sunčana jesen života”. Čestitam svim laureatima na dobijenim priznanjima za izuzetno zalaganje i postignute rezultate, domaćinima na organizaciji ovog događaja i želim im još mnogo godina uspešnog rada i postojanja- naglasila je Danijela Kostić.

Foto: Grad Novi Sad

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta dr Dragan Lazić je rekao da je danas sedam zlatnih i 15 srebrnih znakova uručeno pojednincima i kolektivima koji su dali svoj izuzetan doprinos radu Crvenog krsta u prethodnoj godini.

-Na ovaj način izražavamo veliku zahvalnost za sve ono što su učinili za rad Crvenog krsta, koji od početka svog rada i osnivanja nastoji da sve oblasti svog delovanja unapredi i umanji ljudsku patnju- rekao je Dragan Lazić.

Događaju su prisustvovali i predsednik Crvenog krsta Novog Sada pukovnik Bratoljub Brkljača i predsednik Crvenog krsta Vojvodine Dejan Ukropina. Tokom svečanosti, je prikazan i kratak film o radu Gradske organizacije Crvenog krsta, a nakon svečane dodele priznanja, u prizemlju Doma vojske postavnjena je izložba „Crveni krst Novog Sada kroz tri veka humanosti”.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments