FOTO: CF SRBIJA/blic.rs
U susret maju, mesecu podizanja svesti o cističnoj fibrozi, Udruženje za pomoć i podršku osobama sa cističnom fibrozom Srbije (CF Srbije) organizuje humanitarnu trku pod nazivom “Dok dišem, nadam se”.

Trka će se održati 14. maja u Novom Sadu, sa početkom u 11 časova i startom kod Žeželjevog mosta na trasi dugoj 3,8 km a cilj će biti kod CF ružičnjaka, kojim aktivisti udruženja u martu ukrasili plato ispred Doma zdravlja Novi Sad gde će biti organizovana i dodela medalja.

Ovo je druga trka u organizaciji tog Udruženja, a ove godine realizuje se u okviru šire majske kampanje “Trikafta za sve CF heroje”, kojom dodatno žele da skrenu pažnju na značaj inovativnih terapija u lečenju pacijenata obolelih od cistične fibroze.

Krajni rok za prijavu učesnika je 11. maj do ponoći, iznos kotizacije je minimum 500 dinara, a sav prihod namenjen je Udruženju osoba sa cističnom fibrozom, odnosno ide u humanitarne svrhe za opremanje CF centara i pomoć u radu Udruženja. Više informacija o trci uz formular za prijavu dostupno je na stranicama Udruženja CF Srbije, kao i na sajtu: https://www.cfsrbija.rs/trka2022.html

Podsetimo, cistična fibroza je genetski uzrokovana, multisistemska, neizlečiva bolest koja je do sada životni vek pacijenata ograničavala na 25 godina, ali uz zajedničke napore Udruženja CF Srbije, struke i države, standardi u lečenju se kontinuirano unapređuju otvarajući polja novih nada za sve obolele i njihove porodice.

blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments