LaPresse/ddp USA/Profimedia

Novak Đoković nakon velike borbe savladao je Rusa Danila Medvedeva rezultatom 2:1 (6:3, 6:7, 7:6). Ovim trijumfom Đoković je upisao treću pobedu u tri meča u Crvenoj grupi završnog turnira u Torinu.

Nakon 3 sata i 10 minuta igre Đoković izvojevao pobedu protiv Medvedeva. Ovom pobedom Đoković je ubeležio treći trijumf u grupi. 

Duel između Đokovića i Medvedeva obeležen je velikom borbom oba tenisera. Tokom većeg dela meča igralo se upotpunosti ujednačeno.  Deluje da je Novak ostvario rutinski trijumf u prvom setu, međutim prva dva gema na meču igrala su se čak 19 minuta i do sedmog gema meč je bio neizvesan.

Novak Đoković je napravio prvi brejk u prvom setu za rezultatsku prednost od 5:3. Na kraju je bez oscilacija osovjio prvi set, 6:3.

U nastavku Medvedev je zaigrao bolje i ceo drugi set bio je napet. Rus je odigrao bolje u taj-brejku i osvojio drugi set, 6:7 (5:7).

Jedan od najzanimljivijih, a ujedno i najbužih gemova bio je deveti koji je trajao nešto više od 15 minuta, a Medvedev je napravio brejk, oduzeo je servis Novaku i servirao je za pobedu za pobedu.

Međutim Đoković je furiozno vratio izgubljeni gem, čime se rezultatski vratio u meč. Rezultat je bio 5:5 i nagoveštavao je novu neizvesnost i uzbuđenje na samom kraju meča.

U drugom taj-brejku Novak je bio koncentrisaniji i fokusiraniji te je izašao kao pobednik iz meča, 7:6.

Medvedev je ubeležio treći poraz na završnom turniru, a Novak je zadržao prvo mesto u Crvenoj grupi odakle odlazi u polufinale, protivnik će mu biti Amerikanac Tejlor Fric.

Polufinalni susret zakazan je za subotu 19. novembar s početkom u 21.00.

rts.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments