Foto: PR DZNS

Dom zdravlja Adice je dobitnik je prestižne BigSEE Architecture Award 2022 nagrade.

Objekat od 1.200 kvadratnih metara, namenjen je lokalnoj zajednici u naselju Adice za oko 17.000 građana, broji 30 zaposlenih, za pruženje usluge u oblasti opšte medicine, opšte pedijatrijske medicine, stomatologije, ginekologije, kao i laboratorije.

Foto: PR DZNS

-Značaj ovog objekta predstavlja ogroman napredak koji može igrati važnu ulogu u svakodnevnom životu ljudi koji imaju koristi od njegovog postojanja. Zgrada služi zajednici sa primarnim zdravstvenim uslugama kao što su opšta medicina, opšta pedijatrijska medicina, opšta ginekološka medicina i opšta stomatološka medicina. Najveći kvalitet pored samog programa je ugradnja građevinske strukture u postojeću strukturu prostora. Osim tehničkih izazova, arhitekte su pristupile projektu sa ciljem da obezbede da zgrada bude intuitivna u uređenju i holističko iskustvo za korisnike. Akcenat je bio na stvaranju objekta koji je lak za pristup i navigaciju, psihološki miran, topao i gostoljubiv kako u eksterijeru tako i u enterijeru – stoji u objašnjenu Doma zdravlja “Novi Sad”.

Foto: PR DZNS

Grad Novi Sad je investirao 270 miliona dinara u izgradnju i opremanje ovog objekta, koji je sa prijemom pacijenata počeo od 19. marta 2022. godine.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Adicani
27/04/2022 20:29

Bravo za dom zdravlja!! Svaka čast!

‍♀️‍♀️‍♀️
27/04/2022 22:45

Nista gluplje i odvratnije nisam videla ,potpuna budalastina da ovako izgleda dom zdravlja .