Foto: pinterest.es
Čuveni holivudski glumac poznat po uzbudljivim akcionim scenama i velikom srcu provodio je letnje dane u Novom Sadu u maksimalnoj tajnosti, saznaje portal NS Uživo.
Prema saznanjima našeg portlala Kijanu Rivs došao je letos u Srbiju uspevši da ostane neprimećen, a razlog je ni manje ni više nego digitalizacija njegovog lica za potrebe jedne od najpopularnijih video igara na svetu ,,Cyberpunk 2077”.

– Naime jedna od razvojnih IT kompanija, iz Novog Sada prva je u svetu razvila tehnologiju za digitalizaciju ljudskog lika na osnovu snimljenih dinamičkih 3D podataka lica u pokretu. Oni su toliko dobri u tome što rade da su već nekoliko godina prepoznati u svetskoj IT industriji. Glumac je bio inkognito u vojvođanskoj prestonici jer ni kompanija a ni glumac nisu hteli da ih pompa I histerija koja bi nastala zbog popularnosti ometa u poslu digitalizacije njegovog lica. Mere predostržnosti su bile velike da je jako mali broj ljudi uopšte i znao. Kijanu je bio smešten na tajnoj lokaciji – kaže naš izvor.

Novi Sad ispred San Franciska, Njujorka, Tokija, Berlina?

Da je neko pre desetak godina rekao da će Kijanu Rivs doći u Novi Sad jer je to grad u kome je započeta priča digitalizacije ljudskog obličja, pa je potpuno logično da pripreme za svoj film obavi u Vojvodini, a ne u San Francisku, Njujorku, Tokiju ili Berlinu, verovatno bi ga svi čudno, a možda i podsmešljivo, gledali.

Međutim, danas je ova nekada nezamisliva scena realnost, kao što je činjenica da se Novi Sad sve češće u javnosti pominje kao Silicijumska dolina ovog dela Evrope, a da ovaj epitet nije laskanje najbolje pokazuju konkretni doprinosi svetskoj IT zajednici.
Novi Sad postao je sedište multinacionalnih kompanija i ubrzanim tehnološkim razvojem, odnosno rezultatom koji su dali domaći talenat, trud i dobre ekonomske mere države, pozicionirao se kao prava stanica za tehnološke gigante.

Evropski stub svetkog giganta

Podsećamo, pre nekoliko dana odjeknula je vest da će Epic games otvoriti svoj kampus na parceli od 6.500 kvadratnih metara posvećen informacionim tehnologijama i gejmingu u Radničkoj ulici u Novom Sadu, što možda i najbolje ilustruje dalji smer razvoja IT sektora u Srpskoj Atini.

– Srpska Atina se nezaustavljivo razvija, pa će ova, tehnološki savremena zgrada, nakon useljenja 2024. godine, biti među najsjanijim postignućima i mostovima između Novog Sada i celog sveta, napisao je i sam gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na svom Instagram profilu.

Ovim korakom, Novi Sad postaje evropski stub svetskog giganta, pa je sigurno da ćemo u budućnosti moći da vidimo sjajna tehnološka dostignuća.

nsuzivo.rs

5 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Detelinarac
17/11/2021 10:54

Jedna od najvise najavljenih igrica a kad je izasla ispala jedna od najlosijih u savremenom dobu puna bagova..

Vlada
17/11/2021 13:31

Osim ako nije za neki DLC, ovo je moglo biti 2020-te ili čak 2019, zbog produkcije koja je jako kasnila, tako da je ovo “letos” malo širi pojam. Ako je igra izašla krajem 2020. a on bio letos tek, a već je bio u igri 😀

Limanskintetreb
17/11/2021 16:18

Isao u trilateral da mu renderuju lice

VladaNs1
17/11/2021 22:25

Čuo san na Limanu gde je odseo Kijano Rivs da ulazi u Zadrugu i da će Caru preoteti devojku….

SPAMER
20/11/2021 17:11

…..srpska atina ?!