Foto: EPA-EFE/ STEFFEN SCHMIDT

Konačan spisak učesnika Svetsko prvenstva u Kataru još uvek nije poznat, jer se čekaju tri poslednja tima, jedan iz evropskih i dva iz interkontinentalnih kvalifikacija, ali bi i pre toga, jedno ime moglo da bude precrtano.

Reč je o reprezentaciji Ekvadora, protiv zatražena istraga FIFA. Od strane Fudbalskog saveza Čilea stigao je zahtev da se ispita nastup Bajrona Kastilja za ovu nacionalnu selekciju, pošto tvrde da desni bek nije rođen u Ekvadoru već u Kolumbiji.

Uz to Čileanci tvrde da igrač Barselone iz Gvajakila nije rođen 1998. godine kako zvanično stoji u njegovim papirima, već tri godine ranije.

– Prema dostupnim informacijama i dokumentima, držimo da su iznesene činjenice vrlo ozbiljne te da ih FIFA mora pomno istražiti. Istraga provedena u Ekvadoru utvrdila je da postoje nepravilnosti u rodnom listu koji je igrač priložio, a Nacionalna direkcija građanskog registra je objavila da taj dokument ne postoji u njihovoj arhivi te ukazala i na druge slabosti u dokumentu, što upućuje na to da se radi o krivotvorini, stoji u saopštenju FS Čilea.

Kastiljo je do sada upisao osam nastupa za državni tim Ekvadora, selekcije koja je na kraju završila kao četvrta u kvalifikacijama u južnoameričkoj zoni. Izvučeni su u grupi A Svetskog prvenstva, zajedno sa domaćinom sa Katarom, Senegolom i Holandijom.

sport.blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments