Foto: screenshot/instagram/minecraftsrbija

Minecraft 2011. godine je doživeo bum. Od te godine prebačen je na nekoliko drugih platformi i najprodavanija je videoigra svih vremena. Sa neverovatnih prodatih 200 miliona primeraka i 126 miliona mesečno aktivnih korisnika od 2020. godine.

Build The Earth je veliki projekat koji za cilj ima da rekreira celu planetu Zemlju u igri Minecraft, a BTE Balkans je ekipa koja je zadužena za Balkan. Ideja je da jedan blok u Minecraft čini oko jednog metra u realnom svetu, što znači da će projekat rekreirati planetu u svojoj punoj veličini.

U ovom projektu učestvuju ekipe iz celog sveta, i ovo se smatra najvećim projektom u Minecraft igri. Na BuildTheEarth.net/map možete videti mapu delova sveta koji je već napravljen i delova na kojima se radi, a za sada je dobar deo Evrope gotov ili se na njemu radi.

Kada je Srbija u pitanju, napredak možete pratiti na srbija_minecraft nalogu na Instagram mreži, gde su prikazani Beograd, Novi Sad i Subotica.

Foto: srbija.minecraft.com

Pažnja i detalji sa kojima se radi na ovom projektu su za svaku pohvalu, a mnogi komentari na mrežama ih kritikuju da su krenuli od lakših lokacija i da će problem biti kada stignu do Užica na primer, prenosi Benchmark.

Naravno, sve je ovo u domenu šale i drago nam je da postoje entuzijasti sa ovih prostora koji učestvuju u ovako velikom projektu. Na zvaničnom Discord kanalu BTE Balkans možete saznati više o celom projektu i ukoliko imate želje, volje i znanja, pridružiti se i postati deo jednog ovakvog projekta.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments