Foto: Novosadsko pozorište

Završen je 18. Međunarodni festival glumca u Nikšiću, koji je održan između 7. i 13. novembra u Nikšićkom pozorištu. Festivalski repertoar otvorila je predstava „Ana Karenjina“, Novosadskog pozorišta koju je po romanu Lava Nikolajeviča Tolstoja režirao Dejan Projkovski

U zvaničnomtakmičarskom programu izvedeno je šest predstava koje su nastale u produkciji i koprodukciji renomiranih pozorišnih kuća, i to iz: Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije i sedma u čast nagrađenih. Grand Prix nagrada za najbolji partnerski odnos pripala je Arpadu Mesarošu i Timei Filep. 

“Nagrada za glumca je uvek novi pečat, bedž, značka koja nosi značenje dobrog puta. Nikada ne znači to da je glumac postigao ono što mu je maksimum, već je stimulans za guranje dalje, za razvijanje, za više energije i više rada. A ipak, svaka nova nagrada kao da je prva. Radovanje je u istoj meri, uvek je neočekivano, uvek ima neku novu poruku skrivenu u sebi. Izuzetna mi je čast, i mnogo sam zahvalna što mogu imati ovako divnog partnera kao što je Arpad Mesaroš, i što smo do sada uvek zajedničkim igranjem dopreli do srca mnogih. Hvala svima puno, mi smo tu, na dobro smo putu i idemo dalje.” – izjavila je Filep povodom priznanja. 

Foto: Novosadsko pozorište

Prvi put sam imao priliku da igram pred nikšićkom publikom. Ovakvo iskreno oduševljenje i radost još nisam doživeo, iako smo predstavu Anu Karenjinu igrali svuda. Bravo i veliko hvala za nikšićku publiku! Izuzetno mi je drago i osećam se počastvovanim što sam dobio nagradu na međunarodnom pozorišnom festivalu. Toga ne bi bilo, da nisam imao tako sjajnu ekipu kao što je ansambl Novosadskog pozorišta – Újvidéki Színház, takvog iskusnog reditelja i prijatelja kao što je Dejan Projkovski i divne partnerke Timee Filep, sa kojom igranje ove predstave predstavlja apsolutnu slobodu.” – istakao je Mesaroš. 

U okviru međunarodnog festivala glumca, i ove godine se tradicionalno dodeljivalo pet glumačkih nagrada: Grand Prix za najbolju mušku ulogu, Grand Prix za najbolju žensku ulogu, Grand Prix  za najbolju epizodnu mušku ulogu, Grand Prix za najbolju epizodnu žensku ulogu i Grand Prix za najbolji partnerski odnos na sceni. 

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments