Foto: EPA-EFE (Dave Hunt)

Odlična vest za Novaka Đokovića iz Australije!

Srpski teniser je početkom ove godine imao velike probleme u ovoj državi zbog vakcine i neprimanja iste, a nakon što su mu vlasti oduzele vizu i izbacile ga iz zemlje, rekao je da pored svega što je doživeo želi da se vrati u Melburn i ponovo zaigra na Australijan openu.

Australija je sada donela odluku koja znači da Đokovićev status neće biti prepreka pri ulasku u državu.

Od 6. jula strani državljani više neće morati da prijave status vakcinacije protiv korona virusa.

Ministar zdravlja Australije Mark Batler rekao je da će izmena Zakona o biološkoj bezbednosti stupiti na snagu u sredu 6. jula, a zasnovana je na savetu glavnog medicinskog službenika Pola Kelija.

Novak je titulu na Australijan openu osvajao devet puta.

Ovo znači da će strani državljani moći da putuju u Australiju iako nisu vakcinisani, što do sada nije bio slučaj. To bi trebalo da znači i da će Novak Đoković moći normalno da putuje u Australiju početkom 2023. godine, kada se bude očekivao njegov povratak na Australijan openu.

Ono što i dalje predstavlja problem jeste trogodišnja zabrana ulaska u Australiju koja može da bude ukinuta u slučaju rekordera Australijan opena.

Đoković je deportacijom automatski dobio trogodišnju zabranu, međutim, već su stigle najave da bi do ukidanja iste moglo da dođe, a Novak i njegovi navijači se svakako nadaju da će se to zaista i desiti.

Prema australijskom zakonu, svako ko je proteran iz zemlje na tri godine nakon negativne odluke prema članu 133C(3), može da podnese zahtev za izuzeće pod “ubedljivim” ili “saosećajnim” okolnostima.

kurir.rs/nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
TORRENTE
03/07/2022 14:22

Hvala lepo, da sam na njegovom mestu kročio više ne bih na njihovo tlo! I sve im trofeje vratio onako na gomili dhl-om ili slično! Sramotno je kako su postupili prema sportsti koji je najuspešniji u istoriji njihovog turnira! Nikad im ne bih oprostio!