Foto: Grad Novi Sad

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Stanko Ljubičić prisustvovao je podeli paketa pomoći socijalno ugroženim porodicama u okviru Projekta direktnog ublažavanja siromaštva u magacinu Crvenog krsta u Petrvovaradinu.

– Grad Novi Sad nastavlja uspešnu saradnju sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta sa kojom realizuje niz aktivnosti podrške i pomoći socijalno ugroženom stanovništvu sa teritorije Grada. Iskoristio bih priliku i da volonterima Crvenog krsta čestitam 5. decembar, Međunarodni dan volontera i da im se u ime Grada zvahvalim za sve ono što su učinili u prethodnom periodu na polju humanosti i dobrotvornog rada. Crveni krst Novog Sada je organizacija koja okuplja veliki broj volontera i bez njih je nezamislivo funkcionisanje ove organizacije, a posebno bih istako njihovo angažovanje koje je bilo najizraženije tokom pandemije korona virusa – rekao je Stanko Ljubičić.

Foto: Grad Novi Sad

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Dragan Lazić je naglasio da se zahvaljujući snažnoj podršci Grada Novog Sada početkom decembra tradicionalno realizuje podela pomoći za socijalno najugroženije porodice.

– Za realizaciju Programa direktnog ublažavanja siromaštva, Crveni krst je izvršio nabavku 1200 prehrambenih paketa, 1200 higijenskih paketa i 600 prostornih metara mekog ogrevnog drveta, a tu pomoć dobiće oko 2500 socijalno ugroženih porodica sa teritorije Grada Novog Sada. Takođe, krajem godine, uz pomoć Grada i donatora biće obezbeđeni novogodišnji paketi za 1200 dece – istakao je Dragan Lazić.

Foto: Grad Novi Sad

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments