U protekloj, 2021. godini, Gugl je kao svoj pretraživač koristilo čak 97% Srba na internetu. Godišnje se u svetu obavi 1,2 triliona Gugl pretraga, a mali deo njih dolazi iz Srbije.

Uvek interesantan podatak su najpretraživaniji pojmovi, pa vam predstavljamo kojih su to deset stvari najviše zanimale stanovnike Srbije.

1. Nove mere

Svako od nas dobrim delom je doprineo da pobedničko postolje zauzme upravo ova pretraga. Kako je pandemijska godina za nama, ne čudi što se prvo mesto Guglove pretrage odnosi upravo na korona virus.

2. Prijava za 30 evra

Druga najpopularnija pretraga, kao i prva, vezana je za mere, ali ovog puta ekonomske. Država je ove godine izdvojila sredstva pomogne građanima u toku pandemije dodelom novca u više navrata, a poslednja “rata” od 30 evra je našla najviše prostora na internetu.

3. Marinko Rokvić

Ove godine su nas napustila i velika imena iz javnog života, pa su se između ostalog na listi najtraženijih pojmova našla i imena poznatih izvođača sa muzičke scene. Poznati estradni umetnik, pevač Marinko Rokvić, preminuo je u 67. godini svog života. Veliki broj ljudi sa ovih prostora bili su ljubitelji njegove muzike, pa tako ne čudi što je baš njegovo ime na trećoj poziciji.

4. Đorđe Balašević

Još jedna pretraga sa tužnim povodom je i Đorđe Balašević. Balašević je preminuo početkom godine, a svi koji su voleli njegove pesme sećali su se svih melodija i reči koje su deo ovog velikog imena.

5. Krizni štab

Pored toga što je bila izuzetno guglana tema i zauzela 5. mesto guglove liste, ova pandemijska tema je bila i dosta komentarisana. Mišljenja su bila podeljena, neki građani su bili zadovoljni, a neki ne.

6. Popcat

Možda i najčudnija pretraga od svih na listi jeste igrica “Popcat”. U pitanju je sajt na kojem možete kliktati do besvesti, a svaki klik ispratiće mačka sa slike otvaranjem usta. Klikovi se broje i postoji rang lista država sa najviše klikova do sada, Srbija je na mestu broj 20.

7. Novak Đoković

O Novaku Đokoviću teško se može napisati nešto što već svi ne znaju. Srpski i svetski broj jedan u svom sportu ove godine dostigao je brojku od 20 grend slemova, oborio rekord o broju nedelja na prvom mestu i trenutno ga samo povećava. Naredne godine očekujemo Đokovićevu 21. grend slem titulu, pa samim tim i da se popne na listi pretraga.

8. NBA

Najpopularnija košarkaška liga na svetu naročito je popularna i u Srbiji. U godini kada najkorisniji igrač NBA lige dolazi iz Srbije, pretraživanje ovog pojma ne čudi. Osim Nikole Jokića, u najelitnijoj košarkaškoj ligi nalaze se i Bogdan Bogdanović, Boban Marjanović, Nemanja Bjelica i Aleksej Pokuševski.

9. Crna svadba

Nova horor, misteriozna triler serija koja se emituje od ove godine osvojila je pažnju velikog broja gledalaca. Serija se prikazuje na Superstar televiziji kao i na Prvom programu RTS-a, a reč je o vlaškoj magiji i dešavanjima u Istočnoj Srbiji povezanim sa upravo vlaškim obredima i tajanstvenim silama.

10. Euro 2021

Evropsko prvenstvo u fudbalu zvanično nazvano “Euro 2020” održalo se, ipak, 2021. godine. Taj konfuzan naziv nije prošao u Srbiji, gde je ovogodišnjem prvenstvu Evrope dodeljena godina u kojoj se i odigralo, a kako je fudbal najpopularniji svetski sport, pojava ove pretrage u prvih deset ne čudi.

Градске инфо/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments