Glavni izvršni direktor Tesle Ilon Mask “ozbiljno razmišlja” o izgradnji nove društvene mreže, rekao je milijarder u tvitu ove subote.

Musk je odgovarao na pitanje korisnika Tvitera o tome da razmišlja o stvaranju nove društvene mreže koja bi sadržala algoritam otvorenog koda i koja bi prednost dala slobodi govora, gde je propaganda na minimalnom nivou.

Musk je aktivni korisnik Tvitera, a u zadnje vreme je kritičan prema  ovoj društvenoj mreži i njenoj politici. Rekao je da ovakve kompanije potkopavaju demokratiju jer se nijedna društvena mreža ne  pridržava načela slobode govora.

Njegovi tvitovi su objavljeni nakon što je stavio na Tviter anketu u kojoj pita korisnike veruju li da se Tviter pridržava načela slobodnog govora, a više od 70 posto odgovorilo je sa ‘ne’.

– Posljedice ove mogu biti veoma važne. Molim vas, glasajte pažljivo, rekao je Musk u petak.

Ako se on odluči da napravi novu društvenu platformu, pridružiće se sve većem broju tehnoloških kompanija koje se pozicioniraju kao šampioni slobode govora i nadaju se da će tako privući korisnike koji smatraju da im se se guši sloboda govora na platformama poput Tvitera, Fejsbuka koje su u vlasništvu Mete i Guglovog Jutjuba.

Ni jedna od navedenih kompanija, uključujući Truth Social Donalda Trumpa,Gettr i Parler i video platformu Rumble, do sada se nije približila popularnosti koju ima Tviter.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments