Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U najlepšem dobu u godini kreativnosti nema kraja. Jedna od najpopularnijih mreža pruža nam mogućnosti da vidimo šta je to sve aktuelno u svetu i kod nas. Dve dame upravo su donele svet floristike u Novi Sad, a kod njih možete videti kreativne poklone za sve one hrabre i smele koji vole da daruju nesvakidašnje poklone

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Božur buketi rade i tematske bukete gde dodajemo novogodišnji šarm, dekorativne elemente poput ukrasa. Možemo uraditi i jelku iznenađenja, koja obara sve s nogu. Naizled je obična jelka a kada se otvori u njoj može biti šampanjac, čokoladice ili bilo koji poklon koji vi želite- rekla je Karolina Božić, studentkinja sociologije, koja slobodno vreme koristi za pravljenje jestivih buketa “Božur buketi”.

U jelki iznenađenja može se pronaći sve što zamislite; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Jelke iznenađenja Karolina i njena majka Olga izrađuju u veličinama od 50 centimetara di metar i po. Prave se od prirodnih jelki i to od one koja je retka. U pitanju je nobilis jelka, koja ima specifičnu boju i teksturu, a ono najbitnije je da njene iglice pri sušenju ne otpadaju. Pored buketa tu su i kompozicije, ručno rađeni venci i postolja sa svećama. Kompozicije su poslednjih godina izuzetno popularne, toliko da se jelke skoro više ni ne kite a oni imućniji znaju da izdvoje i hiljadu evra za dekorisanje doma. Najviše aktuelni su pokloni za predstojeće slave i onu najrasprostranjeniju u Srbiji- Svetog Nikolu.

Neke od Karolininih i Olginih kompozicija možete videti i u novosadskim restoranima; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Sveti Nikola je po ukrajinskoj i ruskoj tradiciji zaštitnik dece i smatra se prvim Deda Mrazom. Tradicija je da Sveti Nikola uvek deci ispod jastuka stavi sitan poklon. Kako je to srpska najveća slava domaćin treba da se iznenadi, a mi to može da uradimo da bude stilno, efikasno i korisno- istakla je Karolina.

Božur buketi rade i korporativne poklone, ali i slavske poklone; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ivona Karan

 

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments