Miljković Aleksandar

Šef stručnog štaba OFK Siriga Miljković Aleksandar odgovarao je na pitanja naše redakcije nakon osvajanja prvog mesta u Gradskoj ligi Novi Sad za sezonu 2021/2022.

Sirižani su se nakon ispadanja u Gradsku Ligu ekspresno konsolidovali i već nareden sezone obezbedili povratak u Novosadsku ligu i to kao prvoplasirana ekipa nakon trideset odigranih kola. Sa čak 28 pobeda i samo dva poraza osvojili su 84 boda što im je bilo više nego dovoljno za ubedljivo prvo mesto na tabeli. Strateg OFK Sirig-a Miljković Aleksandar bio je raspoložen da odgovari na naša pitanja i iznese svoje mišljenje o predhodnoj kao i o narednoj sezoni.

Zašto ste se odlučilli da dođete u OFK Sirig?

,,Pred kraj sezone gde sam bio trener TSK-a iz Temerina dobio sam poziv od OFK Siriga svojih prijatelja. Odluka da se vratim nije bila laka ali pošto sam dao obećanje pre par godina da ću doći ukoliko oni preuzmu klub, odlučio sam normalno da ispunim to obećanj. Momenat povratka i nije bio baš najbolji, klub je ispao iz lige, nekolicina najboljih igrača je otišla iz kluba, ali samim tim izazov je bio veći. Bio sam iskreno siguran u svoje mogućnosti, siguran u podršku uprave gde su mi dali potpunu podršku prilikom selekcije igrača a ostale neke starosedeoce sam jako dobro poznavao nekolicinu njih sam trenirao i u mlađim kategorijama i zato sam se odlučio da vratim u klub koji najviše volim.”

Da li ste na polusezoni verovali da možete da ostanete na vrhu do samog kraja?

,,Ko ne veruje u sebi ni drugi ne veruju u njega. Ne da sam verovao, bio sam ubeđen. Svestan sam svojih mogućnosti, mogućnosti igrača, radili smo kvalitetno trenirali na daleko višem nivou nego na ovom na kom smo igrali tako da tu sumnje nikakve nije bilo. Realno i došao sam da bih bio prvi.”

Vaš komentar na 15 vezanih pobeda u prolećnom delu prvenstva?

,,Pa na početku priprema tih zimskih sam i rekao igračima da možemo da dođemo do svih petanest pobeda, to smo i uradili. Znači petnaest vezanih pobeda, bukvalno perfektna polusezona. Nametnuli smo neki naš stil igre, igrali smo izrazito ofanzivno, izlazili visoko. Napadački fudbal, nema lepše od toga. Probaćemo tako dalje i da nastavimo.”

Žalite li za nečim?

,,Pa meni lično jedina žal su bile povrede Aleksandra Milovanovića i Rajka Kojovića. Dva odlična momka, dva odlična igrača, trenirali su bukvalno na 120 posto i u momentima kada su možda igrali i ponajbolji fudbal u karijeri došlo je do tih povreda a realno trebali su da pokupe ono za šta su i radili. Radujem se njihovom oporavku i da nastavimo dalje zajedno.”

Da li ste nakon pobede protiv ekipe Suseka verovali da je pitanje plasmana u viši rang rešeno?

,,Ekipa suseka na prvom mestu individualno odlična ekipa, zaista odlična ekipa, defanzivno moćna ekipa. Ofanzivno su se gore pojačali, sjajni krilni igrači, zaista jaka ekipa. Nakon te pobede sve je bilo daleko lakše, normalno kad smo ih pobedili otišli smo im na neku razliku i bili smo daleko opušteniji od njih koji su stalno morali da čekaju neki kiks i da se nadaju nečemu. Mi smo sve držali u svojim rukama.”

Planovi i ambicije OFK Siriga u višem rangu?

,,Rezultatski pritisak od strane uprave nemamo, s te strane smo opušteni ali i igrači na prvom mestu kao i ja svesni smo svojih kvaliteta i sami sebi namećemo pritisak. Želimo da i u ovoj Novosadskoj ligi koja nam nije nepoznanica, ja sam već radio u toj ligi, dosta igrača je igralo tu ligu. Želimo da u svakoj utakmici idemo na pobedu, svaku utakmicu na tri boda. Sad ako su protivnici bolji neka oni pobede, ako smo mi bolji mi ćemo ali mislim da ćemo biti pravo osveženje u toj ligi.”

Koliko znači medijska podrška našeg portala klubovima u nižim stepenima takmičenja?

,,Fudbalu u novosadskoj regiji je ovako nešto bilo potrebno, zaista nama kao trenerima, igrčima, upravi svima ovako nešto znači. Bili ste na naša dva derbija, mi smo svi bili oduševljeni. Nastavite samo tako, podržavamo vas i tu smo.”

nsuživo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments