Foto: Ilustracija

Nezaposleni mlađi od 30 godina sa srednjim i visokim obrazovanjem mogu da se do 31. oktobra prijave za program “Moja prva plata” preko portala mojaprvaplata, saopštila je Privredna komora Srbije.

Iz Komore navode da će ovaj program Vlade Srbije omogućiti da se još 10.000 mladih osposobi za samostalan rad na konkretnim poslovima, te da je više od 5.000 poslodavaca u prva dva ciklusa programa, tokom protekle dve godine, primilo 18.000 mladih na osposobljavanje za rad.

Podsećaju da se od ukupnog broja mladih uključenih u prvi ciklus programa, zaposlilo njih 43 odsto.

Tokom devet meseci trajanja „Moje prve plate“ kandidati sa srednjim obrazovanjem primaće od države novčanu naknadu 25.000 dinara a oni sa visokim obrazovanjem 30.000.

Cilj Programa je podsticanje zapošljavanja mladih, uz prethodnu obuku za posao i sticanje prvih radnih iskustava, kao i podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadrova a sprovodi ga Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i PKS.

tanju.rs/alo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments