Foto: Tanjug /Miloš Milivojević

Specijalna merna kola Nemačkih železnica (Dojče ban) stigla su u Beograd, odakle će u toku dana početi dinamičko testiranje brze pruge Beograd – Novi Sad.

Sa mernim kolima su, u železničku stanicu Beograd Centar u Prokopu, stigle iz Nemačke i dve lokomotive osposobljene za brzine od 230 km na sat.
Nenad Stanisavljević iz Infrastrukture železnice Srbije rekao je Tanjugu da je dinamičkim testiranjem obuhvaćeno ispitivanje geometrije novoizgrađenih koloseka za velike brzine, parametra kontaktne mreže, ugrađene opreme za velike brzine, kompatibilnosti opreme i sistema, kao i ostalih izvedenih građevinskih radova.
Dinamičko testiranje na pruzi za brzine do 200 kilometara na sat između Beograda i Novog Sada trajaće do 4. februara, a obavljaće se u periodu od 6.30 do 17.30 sati bez saobraćaja vozova.
Dinamična ispitivanja novoizgrađene brze pruge obavljaće Infrastruktura železnice Srbije, u saradnji sa specijalizovanom kompanijom Nemačkih železnica “Sistemtehnik” koja je angažovana za realizaciju ovog posla.
Testiranje će se obavljati fazno i po deonicama duž cele brze pruge Beograd – Novi Sad.
nsuzivo.rs
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments