Претрага
Претрага
Close this search box.

Izložba fotografija Zorana Trbovića “Drugi ritam” u SKCNS Fabrici

Foto: PrtSc/skcns.org

Izložba fotografija Zorana Trbovića “Drugi ritam” biće otvorena u četvrtak 4. maja u 19 časova u SKCNS Fabrici. Ulaz za posetioce je besplatan, a postavka će moći da se pogleda do 12. maja, svakog radnog dana od 10 do 19 časova.

Izložba je organizovana u sklopu manifestacije Ritam Evrope! kojom SKC Novi Sad obeležava 9. maj – Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope.
O izložbi:

Sredinom sedamdesetih godina dvadesetog veka, kada rok muzika u Jugoslaviji više nije bila samo zabava dokone omladine, nego je odjednom postala posao, i to unosan posao, pojavila se potreba za novim zanimanjima koja su u nazivima imala prefiks rok: tako su nastale prve generacije rok novinara, rok fotografa, rok dizajnera, rok organizatora.

Zoran Trbović (Beograd, 1956) bio je jedan od tih ljudi koji su u roku pronašli put do sopstvenog umetničkog izraza.

Pre Zorana, rokere su fotografisali oni koji su pre podne fotografisali tramvaje ili političare, a uveče možda svraćali na koncerte, a možda i zaboravljali da svrate.

Sa Zoranom je sve selo na svoje mesto. Ne gradeći mitove, ali ni ne rušeći ih, on je od junaka svojih fotografija tražio i dobijao samo najbolje, da bi onda to prosleđivao uvek gladnim čitaocima najvažnijih jugoslovenskih štampanih medija.

Retrospektiva njegovih fotografija u SKCNS Fabrici prilika je da se još jednom podsetimo najvažnijih momenata jedne velike i važne karijere, koja je dala vizuelni identitet jednoj velikoj i važnoj sceni, u vremenima bez muzičkih spotova i sa ograničenim mogućnostima televizije.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага