Foto: UNSPLASH, YOUTUBE / RTS SAJT - ZVANIČNI KANAL

Na sajt Vojske Srbije izvršen je DDoS (Distributed denial of service) napad. U momentu pisanja, pristup sajtu je otežan, a odgovorni za ovaj napad su navodno članovi grupe Anonymous.

Prema onome što smo mogli da vidimo na društvenoj mreži Twitter, prvi tvit o napadu je došao sa profila @Parrattarna, koji za sebe tvrdi da je deo Anonymous grupe, pa pretpostavljamo da je osoba iza ovog naloga direktno umešana.

Na osnovu prethodnih objava ovog profila se može videti da postoji povezanost sa nalogom @YourAnonTV, koji je i započeo pretnje o hakerskim napadima, odnosno koji je 30. decembra tvrdio da je hakovao sajt Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka.

Podsetimo, ovo nije prvi put da su državne institucije i infrastruktura naše zemlje meta hakerskih napada. Sredinom oktobra prošle godine je izvršen napad na mnoge tačke internet infrastrukture u našoj zemlji, uključujući i delove mreže koji su uključeni u rad .RS domena, a u junu 2022. je hakovan katastar, zbog čega je tržište nekretnina danima bilo paralisano.

smartlife.mondo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
05/01/2023 11:01

Kako ce sad da objavljuju slike nejakog Milosa u uniformi? 🙂

Last edited 1 mesec ranije by SNS Uzivo
Nemanja
05/01/2023 12:00

Da su bar malo relevantni ti devitoi znali bi da su uradili bas nista.
Ne mlatite u prazno kakvi anonimusi, budale polupane