Foto: AP/Darko Vojinović/Kurir.rs

Selektor “Orlova” ističe da, bez obzira na poraz od Norveške, cilj ostaje isti – prvo mesto u grupi B Lige nacija.

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je u Beogradu od Norveške sa 0:1, u utakmici prvog kola Grupe 4 u Ligi nacija B. Jedini gol na stadionu “Rajko Mitić” postigao je Erling Holand u 26. minutu.

Selektor reprezentacije Dragan Stojković Piksi rekao ke posle utakmice da će imati za čim da žali reprezentacija, ali da ne smeju tražiti alibi, jer ovo su sve “fudbalske stvari”.

– Ja ne bih da tražim alibi, ali generalno, ono što smo videli, mislim da su dva potpuna različita dela utakmice bila. Prvih 45 minuta delovali smo dosta umorno, Norveška je daleko bila svežija, a drugo poluvreme, mislim da je bilo daleko bolje nego prvo. U tom drugom delu smo imali jednu kompletnu dominaciju po meni, stvarali šanse, imali smo proboje po jednoj i drugoj strani i ta neka, da kažem, pravljena je ta pozitivna reakcija kod igrača, da su imali htenje i želje da dođu do gola. Slažem se da se osećaju umorni, slažem se da je sezona bila teška, da je mnogo utakmcia odigrano, ali u principu, to je to. Jeste neprijatno kad se izgubi, ali nije to neka tragedija, mislim da ono što smo pokazali, nismo zaslužili poraz. Nerešen rezultat je najrealniji, ali to je fudbal.

piksi
FOTO: DADO ĐILAS/KURIR.RS

Cilj i dalje isti – Srbija želi prvo mesto u grupi Lige nacija.

– Taj cilj stoji ispred nas i nećemo se predavati, bez obzira na rezultatski loš start, još ima da se igra, ima revanši… Moramo na svakoj utakmici da pružimo igru iz drugog dela utakmice večeras i da se nadamo da realizacija bude bolja. Nikakva tragedija nije izgubiti, tako treba ostati pozitivan, treba verovati… Treba da gajimo napadčaki fudbal, ono što želimo da pokažemo i da sa malo više sreće postignemo neki gol. Nekada, sami znate, pratite fudbal dugi niz godina, znate da nekad utakmice znaju da budu čudne, da možete da stvorite milion šanse i izgubite utakmice. Utisak je da nismo zaslužili da budemo poraženi, ali prihvatamo činjenicu da je 1:0 za Norvešku.

U drugoj utakmici 5. juna Srbija će dočekati Sloveniju, a zatim će četiri dana kasnije igrati na gostujućem terenu protiv Švedske. U četvrtom kolu ekipa Dragana Stojkovića će 12. juna igrati kao gost protiv Slovenije.

Kurir.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments