Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić je pokazao svima zašto je MVP u NBA ligi. U drugoj pobedi protiv Finiksa (97:87) postigao je 39 poena, uz 16 skokova, 5 asistencija i približio je Denver još jedan korak ka cilju, potrebne su im još dva trijumfa za prolaz.

Po završetku utakmice Nikola je prvo stao i razgovarao sa Stefani Redi za NBA TV i pričao je svoje prve utiske. “Ni jedan ni drugi tim nisu šutirali dobro, nije bilo mnogo poena, teška utakmica, dobili smo. Našli smo način, odbrana je bila odlična, čak i šuteve koji su ubacili bili su sa našom dobrom defanzivom i to je recept kako treba da igramo”, počeo je Jokić.

U prvoj deonici nije imao asistenciju, do kraja susreta upisao je pet. Džamal Marej (10 poena, 3/15 iz igre) i Majkl Porter junior (5, 2/7 iz igre) nisu bili na svom nivou, pa je Srbin mnogo više šutirao i poentirao. “Ne razmišljam o tome, ako vidim otvorenog saigrača dodaću, ako sam otvoren šutiraću. U ovom delu sezone moraš da uradiš sve što treba da bi pobedili utakmicu.”

Stefani je podsetila Nikolu na izjavu trenera Majkla Melouna koji je naglasio da je ekipa “gladna uspeha”. “Znamo šta želimo da uradimo, ne treban nam pažnja, ne treba nam ta vrsta buke. Znamo da sm samo mi, razmišljamo o sebi i tako pristupamo svakom meču”, zaključio je Jokić.

Foto: Printscreen/Arena Sport

Zatim su predstavnici “sedme sile” uporno pokušavali da dobiju od Nikole odgovor oko MVP nagrade

MVP nagrade će biti dodeljena u utorak, srpski centar nije bio preterano zaintersovan. “Tako je kako je, stvarno ne razmišljam o tome, imam nula interesovanja za tu temu“, počeo je Jokić.

Nisu novinari odustajali, probali su na sve načine da ga “uvuku” u temu. “Prijatelju, stvarno o tome ne želim da pričm, da li ću dobiti ja ili neko drugi…”

Nagrada će biti dodeljena u noći između utorka i srede po srpskom vremenu (oko jedan posle ponoći), a tada će u Denveru biti 17 časova. “Nadam se da će biti sunčan dan i da ću biti na bazenu u to vreme“, nasmejao se Jokić.

Pričao je zatim i o meču i detaljima koji su napravili razliku. “U prvom poluvremenu su imali više skokova od nas iako smo mi igrali dobru odbranu, ne smete timu kao što je Finiks da dajete nove posede. U poslednjoj deonici smo im dozvolili samo 14 poena, tada se sve rešavalo. Čak i kada su oni imali prednost mi nismo dozvolili da nas to poremeti, defanziva je bila ključ.”

Naglasio je da ne postoji nikakva euforija u ekipi. “Čak i pre početka serije bili smo da kažem normalni, nije bilo tu nekih dodatnih stvari i motiva i smatram da je baš to važno. Nismo dozvolili da razne priče, pritisak, da to utiče, to je najbolja reakcija.”

Kevin Durent, jedan od najboljih igrača u ligi, završio je meč sa 24 poena, uz slabe procente šuta iz igre (10/27), od čega samo 2/12 za tri. “Eron Gordon, Kristijan i Brus Braun, svi kao tim moramo da čuvamo Kevina. Njega je nemoguće sačuvati u igri jedan na jedan, možda na par poseda može, ali ne inače. Momci mu otežavaju posao, agresivni su, teraju ga da uzima teške šuteve”, zaključio je Jokić i još jednom pohvalio saigrače.

Posle sjajne partije imao divan momenat sa ćerkom Ognjenom i suprugom Natalijom

Kada je srpski centar krenuo ka svlačionici okrenuo se ka supruzi Nataliji koja je u rukama držala Ognjenu, a ona je prstom pokazivala na drugu ruku i na prsten. Ukapirao je to odmah i Nikola i počeo da se smeje uzvraćajući na isti način. Momenat koji nije promakao kamerama.


MONDO

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments