FOTO: MITAR MITROVIĆ, SHUTTERSTOCK / RAS SRBIJA
Ministar finansija Srbije Siniša Mali istakao je da će decembarska novčana pomoć za sve građane Srbije u iznosu od 20 evra biti isplaćena 7, 8. i 9 decembra. 

Ministar je dodao da će 7. decembra, 20 evra biti uplaćeno najstarijim građanima, primaocima novčane socijalne pomoći i licima u Zavodu za izvršenje krivičnih sakcija, a da će 8. i 9. decembra i ostali građani Srbije dobiti tu pomoć.

– Uložili smo ukupno osam milijardi evra kroz tri paketa pomoći, da pomognemo našoj privredi i građanima Srbije. Svako obećanje koje smo dali isplatili smo u dan i u dinar. Imamo planiranu i projektovanu stopu rasta od preko sedam odsto samo za ovu godinu, a sa druge strane smo sačuvali makroekonomsku stabilnost – rekao je ranije Mali.

Reč je o poslednjem delu paketa pomoći građanima za 2021. godinu. Mali je pojasnio da korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, kao i građani koji su se prijavili za 30 plus 30 evra pomoći, nisu morali ponovo da se prijavljuju za 20 evra.

Građani koji su u međuvremenu postali punoletni, kao i oni koji se nisu prijavili za pomoć 30 plus 30 evra, imaju priliku da se prijave još svega dva dana, do 30. novembra.

Prijava se može izvršiti na portalu Uprave za trezor, na veb adresi idp.trezor.gov.rs.

nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ruzena
29/11/2021 09:17

Sta vredi kada se to daje kome se hoce

Akadem
29/11/2021 15:13

Koliko je ovo jadno, pazite naslov jos manje od 10 dana, i sta ce biti kad legne tih 20e, hoce ljudi resiti sve zivotne probleme?

Jozsef
30/11/2021 06:25

MTS banka više ne postoji, tako da drugih 30 evra nisam dobio, a za ovih 20 evra ne mogu da se registrujetem jer sam već u sistemu.