Foto: Printscreen/Twitter
Srpski centar Nikola Jokić drugu godinu zaredom daje izjavu za “NBA on TNT”, posle uručivanja MVP nagrade.

Ove godine je bilo dosta drugačije u odnosu na prošlu, s obzirom da su predstavnici Denver Nagetsa stigli u Sombor i Nikoli u štali sa konjima uručili MVP trofej. 

U društvu Majka Melouna, Džefa Kronkea i ostatka delegacije Denver Nagetsa, Jokić je proslavio osvajanje MVP nagrade, a zatim je dao izjavu za “NBA on TNT”, gde su kao i uvek Erni Džonson, Keni Smit, Čarls Barkli i Šekil O’Nil.

Erni Džonson se na početku našalio i rekao da je ovo prvi put da je MVP nagrada dodeljena u štali za konje.

– Sigurno je prvi i jedini put – rekao je Jokić uz osmeh i nastavio: – Neverovatno je. Mi smo, moj trener i ja, radili sa konjem jedan tip brzog treninga, bio je to jedan regularan dan. Tačnije, malo drugačiji, pošto smo sve to radili popodne. Ja sam ga pitao zašto ne idemo ujutru, ali dobro, mislio sam da ide na pecanje. Kada sam se vratio u štalu video sam da su svi tu. Video sam kuma u kolima i pitao sam se šta će on sad ovde. Video sam ih sve u majicama, bio je to veoma emocionalan momenat za mene. Niko nije došao baš ovde. Ovo se dešava jednom u životu.

Nikola je nekoliko puta naglasio da ga nagrade ne interesuju, pa je Ernija sada zanimalo šta misli, pošto je tek treći centar sa MVP titulama zaredom, posle Mozesa Melouna, Bila Rasela i Vilta Čemberlena. Jokića je zanimalo da li je i Šek to uspeo, pa mu je Džonson rekao da nije, što je srpskog centra iznenadilo.

– Sada ne razmišljam toliko o tome, ali kada budem star i debeo biće drugačije, pričaću mojoj deci da sam nekada davno bio veoma dobar u igranju košarke. Svi znaju da sam ja uvek isti, nadam se da ću ostati isti i posle ovoga. Biti u društvu sa Viltom i ostalim momcima i ući u istoriju ovog sporta, to dosta govori. Znači mi mnogo, to je moja zaostavština – jasan je Jokić.

Kako je razmišljao Jokić kada je imao samo osam godina i ko mu je bio inspiracija, zapitao se Džonson, pošto je imao njegovu staru legitimaciju Košarkaškog saveza Srbije.

– U tom trenutku me nije toliko zanimala košarka. Čistio sam kutije, čistio sam za konjima. U tim godinama me nije interesovalo tako. Tek do 13, 14 godine nisam ozbiljnije igrao košarku. Tata je morao da zove trenera da me vrati u tim. Kada sam došao tek u NBA počeo sam da se ugledam na Tima Dankana, ugledao sam se na njega. Pre toga, kao Dirk Novicki, Lamarkus Oldridž, Boris Dijao – rekao je Jokić.

sportal.blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments