Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Prema njegovim rečima, tokom ove nedelje pod uticajem anticiklona, biće suvo, stabilno i relativno toplo. a ponegde moguće je duže zadržavanje magle

Početak nedelje obeležiće otopljenje, a za dane praznika očekuje se sunčano vreme, najavio je Marko Čubrilo, meteorolog iz Novog Sada.

Prema njegovim rečima, tokom ove nedelje pod uticajem anticiklona, biće suvo, stabilno i relativno toplo. a ponegde moguće je duže zadržavanje magle.

Marko Čubrilo kaže da će tokom dana kada se praznuju Sretenje i Dan državnosti Srbije, pod dominacijom anticiklona biti suvo, stabilno i relativno toplo vreme. Samo će ponegde uz duže zadržavanje magle biti tmurno i hladnije, posebno u kotlinama regiona.

Vreme naredne nedelje

– Vetar će biti slab. Jutarnji minimum od -6 do +1 stepen Celzijusa, a dnevni maksimum od +4 do +13, a u mestima sa maglom oko +3 stepena Celzijusa – navodi on.

Ističe i da se narednog vikenda očekuje moguće premeštanje novog, hladnog fronta koji bi uz naoblačenje i prolazne padavine doneo i manje zahlađenje te bi se oko 20. februara maksimumi mogli kretati od +2 do +7 stepeni Celzijusa.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Koliko bi to zahlađenje bilo jako za sada nema smisla spekulisati, navodi Čubrilo, jer će sve zavisitri od sitnih detalja u rasporedu baričkih sistema.

Ono što je kaže, izvesno, jeste da će mraz popustiti, a da će tokom ove nedelje dnevne temperature rasti i će tada biti period relativno toplog i suvog vremena.

espreso/blic

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments