Претрага
Претрага
Close this search box.

Koncert gradskog orkestra Kamerata Novi Sad sa studentima Akademije umetnosti i MŠ Isidor Bajić u Sinagogi 

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U četvrtak 27. aprila u 20.00 časova u novosadskoj Sinagogi, biće održan koncert mladih umetnika, učenika Muzičke škole „Isidor Bajić” i studenata Akademije umetnosti u saradnji sa ansamblom Kamerata Novi Sad, a pod dirigentskom palicom maestra Aleksandra Kojića

Nakon uspešnih audicija za soliste koje su održane u okviru Akademije umetnosti i Muzičke škole „Isidor Bajić” za koncert sa orkestrom Kamerata Novi Sad izabrani najbolji.

Dela Čajkovskog, Debisija, Donicetija, Hajdna, Mocarta, Paganinija, Pjacole, Vijetana i Vivaldija, izvešće Nađa Puškarević i Katarina Sladojević na flauti, Bogdan Đuranović na fagotu, Lana Zorjan i Đorđe Grba na violini, Aleksa Penić i Hana Semnic na violončelu, Ana Riđešić i Boško Stojadinović na klaviru, Marija Zoroja na harfi, Milutin Jocić, bariton i Ljeposava Malbaša, sopran.

Ovim koncertom Kamerata Novi Sad počinje obeležavanje značajnog jubileja – 35 godina od kada je ansambla osnovao Ištvan Varga, tada profesor violončela na Akademiji umetnosti i 15 godina od obnavljanja ansambla i umetničkog rukovodstva Marka Miletića, vanrednog profesora violončela na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Foto: Promo

Ulaznice su u prodaji na blagajnama Gigstixa (knjižare Vulkan, Bulevar Books, Dr Techno, Pariski magazin) po ceni od 800 dinara.

Studentima Akademije umetnosti i učenicima muzičkih škola omogućeni su popusti od 50% na blagajni u Pariskom magazinu. Karte se mogu kupiti i preko internet stranice gigstix.com

Koncert se realizuje uz podršku Grada Novog Sada i Kulturnog centra Novog Sada.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti